Önkéntes hallgatók vigyáznak a Debreceni Református Hittudományi Egyetem dolgozóinak gyermekeire

19/07/11 csütörtök
ujnemzedek.hu
Kézműves foglalkozások és akadálypálya – mindkettő helyet kap a Debreceni Református Hittudományi Egyetem napközis táborában. Az intézmény a dolgozóknak igyekszik segíteni gyermekeik nyári elhelyezésében. A változatos programokon összesen csaknem negyven gyermek vehet részt és napi háromszori étkezést is biztosítanak a számukra.

Zsírkrétával készültek a rajzok ma délelőtt a Debreceni Református Hittudományi Egyetem napközis táborában. Az egyetemi dolgozók 3 és 12 év közötti gyermekeivel önkéntes hallgatók foglalkoznak. A szervezők igyekeztek olyan feladatokat összeállítani, amik minden korosztályt egyformán lekötnek.

Akadálypálya is épült a táborozóknak, de felmászhattak a bordásfalakra, és próbára tehették az egyensúlyérzéküket is. Az egyetem második alkalommal rendezi meg a programot azért, hogy a gyerekek nyári elhelyezésében segítsen.

„Nagyon sok munkahelyen ez komoly problémát jelent. Mi igyekszünk családbarát munkahellyé válni, és tettekben is megmutatni azt, hogy a karrier és a családvállalás összeegyeztethető”

– mondta Kustár Zoltán rektor.

Forrás: dehir.hu