Ne dobd ki, inkább adományozd el a feleslegessé vált iskolaszereidet!

17/05/29 hétfő
ujnemzedek.hu
Az Igazgyöngy Alapítvány várja a felajánlásokat, amelyeket rászoruló gyerekeknek juttat el.

kép: pexels

L. Rirók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője arra kéri a jó jobb helyzetben lévő diákokat, családokat, osztályokat, hogy feleslegessé vált tornafelszerelésüket, tolltartójukat, tornazsákjukat, íróeszközeiket gyűjtsék össze és ajánlják fel azoknak, akik kevésbé szerencsések, és nem tehetik meg, hogy iskolaszereket vásároljanak.

Sok iskolában probléma az, hogy a diákoknak nincs olyan felszerelésük, amivel részt tudnának venni az órákon, és megfelelően tudnának teljesíteni - hiszen toll hiányában dolgozatot írni is elég nehéz.

Mi az Igazgyöngy Alapítványnál szeptemberben több mint ezer gyereket segítünk iskolaszerrel. Sokat ilyenkor gyűjtünk össze, de természetesen augusztus végén is szervezünk gyűjtéseket. Akkor másképp, elsősorban a füzetekre, új holmikra koncentrálva. Az utóbbi két évben iskolai csomagokat is készítünk, és eljuttatjuk azokba a sulikba, ahol sok a halmozottan hátrányos helyzetű gyerek. A pedagógusok nagyon hálásak, mert van mihez nyúlni, ha nincs felszerelés. Sokan eddig a magukéból pótolták. Nekünk vannak már ilyen segítő partneriskoláink, a fővárosban. Van, ahol a pedagógus indítja el, de sok helyen egy-egy szülő. Mindegy ki, csak partnereket találjon hozzá. Mert ebben mindenki nyer. A jobb társadalmi státuszú gyerek tanulja a szolidaritást, a rosszabb pedig alapvető iskolaszerekhez jut. És kicsit még a környezeti fenntarthatóságért is teszünk valamit. - nyilatkozta L. Ritók Nóra

Tehát, akinek lehetősége van rá, keresse meg az alapítványt feleslegessé vált iskolaszereivel. Ide kattintva érhető el a weboldaluk.

(eduline.hu, ujnemzedek.hu)