Mit teszel, ha veszel

19/05/16 csütörtök
ujnemzedek.hu
Miért fontos a környezetvédelem? Ha szeretnéd, hogy az unokáink is élvezhessék mindazt, ami nekünk még megadatott: a változatos élővilágot, a tengert, a friss levegőt és a jóleső napsütést, akkor nem kell hosszan taglalnunk számodra a választ.

Az emberiség (szándékosan, vagy szándékán kívül) ugyanis már rengeteget tett a Föld kizsigerelése érdekében. Ahelyett azonban, hogy nagy mértékű és hangos „szomorkodásba” kezdenénk, egy dologra érdemes igazán fókuszálnunk:

mi vagyunk a méreg és az ellenszer is.

Hiszen, ha gátat szabunk saját tarthatatlan viselkedésünknek, ha képesek vagyunk egy markáns szemléletváltásra, ha összefogunk, és össze is tartunk, akkor sikerülhet az okozott kár visszafordítása.

Ahhoz ugyanis, hogy számottevő eredményt tudjunk elérni, kis lépésekkel is elindulhatunk. Odafigyelhetünk arra, hogy mi magunk, a szűkebb/tágabb környezetünk hogyan vélekedik és mit tesz, vagy nem tesz meg a környezetünk megóvásáért.

Az ilyen és ehhez hasonló nemes és egyéni kezdeményesek támogatásának érdekében alakult meg a Több leszel, ha teszel! brand is, amely olyan tenni akaró magánszemélyeket, valamint civil szervezeteket bevonva igyekszik a társadalom számára hasznos célokat elérni, akik nem csak magukért, hanem másokért is hajlandóak cselekedni, akik elkötelezettek az önkéntesség kultúrájának terjesztésében, a társadalmi felelősségvállalás megerősítésében, és hisznek abban, hogy a

Több leszel, ha teszel!

szlogen és logó egyfajta minőségbiztosítási jelvény a szolidaritás, az egymás és a környezet iránti elkötelezettség jegyében. Ezt a jelvényt pedig büszkén viseli a JÖN alapítvány (Jövő Öko Nemzedéke) is, amely elkötelezett híve a hulladékmentesítésnek és a környezetvédelemnek.

Ennek szellemében hirdette meg az alapítvány a Csomagolásmentes májust, aminek lényege, hogy az emberek a műanyag bevásárlószatyrok helyett környezetbarát szövetszatyrokat használjanak vásárláskor, ezáltal is kevesebb műanyagot felhasználva, majd egyszeri használat után a szemétbe juttatva. A Csomagolásmentes május kezdeményezéséhez kapcsolódva vesz részt a Több leszel, ha teszel!, valamint Tóth Andi (a Háztartásom Hulladék Nélkül alapítója)

a 2019. május 18-án (szombaton),
10:00-tól, a Fővám téri vásárcsarnoknál

megrendezésre kerülő flashmobon, ahol együtt hívjuk fel a vásárlók és árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni, és hogy ez kevesebb erőfeszítést igényel, mint gondolnánk.

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook eseményt ide kattintva találod.

Ugye, Rád is számíthatunk?

#tobbleszelhateszel
#hulladeknelkul
#ottali