Miért szeretem a közösségi szolgálatot? - pályázat középiskolásoknak

18/02/20 kedd
ujnemzedek.hu
Bejött az önkéntes munka? Tele vagy élményekkel? Akkor ezt a pályázatot neked találták ki!

A Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (PMCSEÖH) „Miért szerettem a közösségi szolgálatot?” címmel várja mindazon középiskolás tanulók élménybeszámolóit, akik teljesítették közösségi szolgálatukat.

A pályázat célja, hogy a beszámolók konkrét példáival olvasmányos, kedvcsináló módon mutassák be, hogy milyen önkéntes lehetőségei vannak a fiataloknak, hogyan juthatnak információhoz az önkéntes tevékenységekkel kapcsolatban, és milyen élményeket, tapasztalatokat szereztek.

Az első három helyezett értékes díjakat vehet át, a tervek szerint 10 000, 8000 és 6000 forint értékben.

A legjobb pályamunkákat publikálása is tervben van, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is elérhetővé tegyék őket.

Zsűrizés: két pedagógus és egy azonos szavazattal bíró végzős gimnáziumi diák bevonásával.

Az értékelés legfőbb szempontjai: érdekes, motiváló tartalom, átfogó kép alkotása az elvégzett közösségi szolgálatról, a személyes élmények és benyomások ábrázolása.

Terjedelmi és formai előírások: Maximális karakterszám: 5000 karakter (szóközökkel együtt), „Arial” betűtípus, 12-es betűméret, max. két A4-es oldalra rendezve.

A harmadik oldalon a következő adatokat kell feltüntetni: a pályázó neve, e-mail címe, telefonszáma, a középiskola (ahová éppen jár) neve, osztálya, az osztályfőnöke/segítője neve, annak a szervezetnek, intézménynek a neve, ahol a vonatkozó közösségi szolgálatát teljesítette, továbbá ezen szervezet/intézmény kapcsolattartójának a neve, telefonja, e-mail címe.

Határidő: a pályázat érvényességének feltétele, hogy a pályázó az aláírt pályamunkáját legkésőbb 2018. január 06-i postabélyegzővel postára adja az alábbi címre: Pest Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2600 Vác, Rákóczi út 36.

További feltétel, hogy mind pdf-formátumban, mind valamely szerkeszthető formában (txt, doc, odt, stb.) még aznap elküldje az onkentes.pmcseoh@gmail.com címre is.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni jan. 4-ig az onkentes.pmcseoh@gmail.com címen lehet. A díjátadó tervezett időpontja: 2018. február 9. A teljes kiírást itt találjátok (pdf).

A címkép illusztráció - forrás: Alexis Brown, Unsplash