Miért fontos az önkéntesség?

19/01/14 hétfő
ujnemzedek.hu
Az önkéntesség nem ingyen munka - sokkal több és nemesebb annál. Amikor segítesz valakin, az nem csak neki, de neked is rengeteg pluszt tud adni. Arról már nem is beszélve, hogy milyen jó közösségek és csapatok tudnak kialakulni egy-egy önkéntesen végzett munka során. Persze amellett, hogy neked számos pozitív dolgot ad, a társadalom számára is hasznos munkát végzel!

Az EDUCATIO kiállításon is jelen volt az Új Nemzedék Központ, ahol többek közt az önkéntesség fontosságáról is meséltek az érdeklődőknek. 

Az önkéntes tevékenység a társadalomban meglévő szolidaritás egyik legközvetlenebb kifejezése. Mozgatója a segítő szándék kifejezése, a rászorulók, a fogyatékosság élők, az idősek és mindazok támogatása, akiknek erre szükségük van. Az önkéntesség hozzájárul a társadalmi felelősségvállalás, az aktív közösségi, állampolgári szerepvállalás erősödéséhez. 


Forrás: Stocksnap

Önkéntesközvetítés az UNK-nál

Az Új Nemzedék Központ egyik kiemelt feladata az önkéntesség népszerűsítése a fiatalok körében. Honlapunkon, az onkentes.gov.hu weboldalon egy olyan önkéntes közvetítőfelületet működtetünk, amelynek segítségével egymásra találhat az önkéntes tevékenységre nyitott érdeklődő és az önkéntest kereső szervezet. 

Jó gyakorlat megosztása 

Rendszeresen gyűjtünk, és az unp.hu honlapon közzétesszük a hazai és külföldi jó gyakorlatokat, ötletbázist kínálva ezzel mindazoknak, akik szeretnének hozzájárulni a társadalmi kohézió erősítéséhez önkéntes programok szervezésével, megvalósításával. 

Elismerés a legjobbaknak

Az Új Nemzedék Díj alapításával egyszerre ismerjük el és biztosítunk nagy nyilvánosságot azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek az önkéntesség, az innováció és az együttműködés terén kiemelkedőek, inspirálnak és más szervezetek számára is új ötleteket adnak. 

Hogy miért jó önkéntesnek lenni? Korábbi cikkünkből ezt is megtudhatod!