Mi a közös az Önkéntességben és az EDUCATIO-ban?

19/01/11 péntek
ujnemzedek.hu
Mi az az 5 indok, amiért szerintetek is megéri önkénteskedni?

Élmény

Mindannyian, aki már önkénteskedtetek valamelyik szervezetnél, szinte tökéletesen egyetértve osztottátok meg velünk azt, hogy „önkéntesnek lenni, szuper élmény”. Hiszen „rengeteg barátot”, „hatalmas élményeket” és sok-sok „vicces szitut” köszönhettek az önkéntességnek, amiért nagyon hálásak vagytok. 

Tapasztalat

Sokan meséltetek nekünk arról is, hogy milyen tapasztalatokat szereztetek önkénteskedés közben. Volt, aki „kisállatok életét mentette meg”, volt, aki így jött rá arra, hogy „igazából egész ügyesen tud sok ember előtt beszélni”, vagy éppen arra, hogy „mi az, amivel majd igazán foglalkozni” szeretne, ha „majd végez a sulival”.

Fejlődés

Arról is beszámoltatok nekünk – például az óriás társasjáték közben – hogy rengeteget fejlődtetek „kommunikáció”, „önbizalom” és volt, aki még „nyelvtudás” kapcsán is az önkéntesség ideje alatt.


Fotó: Pixabay

Kapcsolat –, és értékteremtés

Nagyon sok „jó fej” és új embert ismertetek meg az elhangzottak alapján. Egyikőtök szavaival élve ráadásul, az ismerrettség közelsége azóta sem változott, hiszen: „azóta is rengeteget bandázunk és ökörködünk együtt” – meséltétek. Mindeközben pedig segítettetek is. „Közösségi terek építésében”, a „környezet megóvásában”, vagy például a „kisállatok életének megkönnyítésében”.

Felelősségvállalás

Tudjátok azonban mi volt az egyik legszimpatikusabb számunkra a történeteitek kapcsán? Nos, azon túl, hogy mindannyian hatalmas mosollyal az arcotokon meséltetek még az „első megpróbáltatásokról” is, szuper volt látni és hallani, hogy mindannyian nagyon büszkék vagytok az eredményekre, amiket az önkéntesség kapcsán elértetek. Hiszen, ahogy fogalmaztatok „ha a mi felelősségünk, hogy valami ne csak elvégezve legyen, hanem okés is legyen minden szempontból, akkor megtanulunk sokkal jobban odafigyelni. És amire odafigyelünk, az okés is lesz.” – fogalmaztatok nevetve. Erre pedig, szerintünk is nagyon büszkék lehettek. Komolyan.

Te mit gondolsz?

Holnap még ugyancsak tart az EDUCATIO. Ugye holnap is találkozunk?