Megint 72 óra - elindult a jelentkezés az idei akcióra

17/08/25 péntek
ujnemzedek.hu
A Margaret Islanddel, Horváth Boldival és rövidfilm pályázattal ünnepel az egyik legkirályabb szerveződés.

Ha választanunk kellene, melyik a legkedvencebb önkéntes szerveződésünk, akkor a 72 óra tuti benne lenne az első 3-ban. Az idén 10 éves, kompromisszum nélküli szociális, önkéntes akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetünkért. A dolog minden év október második hétvégéjén három napon át, országszerte zajlik,

az ország bármely pontján élő fiatalok pedig október 1-jéig a 72ora.hu honlapon regisztrálhatnak.

A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. 2010-ben Ausztria, Svájc, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina Szlovénia és Magyarország összefogva valósította meg a projektet. Nemzetközi akció kétévente van - 2011-ben csak Magyarországon volt 72 óra - , 2012-ben Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Csehország is megvalósítja a programot az őszi hétvégék valamelyikén.

Idén a rendezvény fővédnöke a Margaret Island zenekar, valamint Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban együttes énekese. Mindannyian fontosnak tartják az önkéntes munkát, így szívből álltak az akció mellé. Ahogy azt a szervezők írják: a csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár Rátok, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, latba vetve kreativitását, önállóságát, fantáziáját. Majd szombaton jöhet a munka, vasárnap pedig a lezárás, értékelés.

Programunk elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A 72 óra, lehet közösségi szolgálat is

A program keretében maximum 3x3 óra közösségi szolgálat teljesíthető.

A részletekről itt olvashatsz!