Legyél te is hulladékvadász, és jelezd, ha egy nagy halom szemetet látsz valahol!

18/07/18 szerda
ujnemzedek.hu
Mármint ott, ahol nem kellene lennie. A Hulladékvadász.hu-n, vagy akár a telefonodon, az applikáció segítségével könnyen és gyorsan bejelentheted. 

Két település közt buszozva, autózva sajnos nem ritka látvány egy nagy halom, illegálisan lerakott szemét. De ugyanez a látvány olyankor is eléd tárulhat, amikor a természetben barangolsz, túrázol. Az ember nyel egyet, esetleg káromkodik, vagy legyint - vérmérséklettől függően. De mostantól ennél többet is tehetsz, ha szembetalálkozol egy nagy rakás szeméttel.

A Hulladékvadász.hu-t lelkes önkéntesek hozták létre, akiknek szívügye, hogy a természetet ne borítsa el a hulladék. A dolog úgy működik, hogy a neved, az e-mail-címed, és a pontos koordináták megadásával az itt található űrlapon bárki belejelentheti, ha illegális hulladékra bukkant. Elengedhetetlen, hogy fotót is mellékelj a szemétről, ez ugyanolyan fontos, mint a pontos hely megadása - enélkül nem tudnak segíteni a dolgon az aktivisták. De ha úgy egyszerűbb - és androidos telód van - akkor töltsd le a Hulladékvadász appját, ezzel is tehetsz bejelentést. 

Ha mindent jól csináltál, az Hulladékvadász.hu csapata értesíti az illetékes önkormányzatot, vagy a terület tulajdonosát. Idén áprilisig már több mint 700, illegálisan lerakott hulladékhalmot sikerült eltüntetni a bejelentések nyomán - ezek közül néhányat itt lehet megnézni. Van egy összefoglaló térképük is, amelyen az összes bejelentett eset látható, azok is, amiket sikerült megoldani, és azok is, amiket nem. 

 

Waste Hunter / Hulladékvadász (@wastehunter_hulladekvadasz) által megosztott bejegyzés,

A Hulladékvadász.hu csapatát nem csak a bejelentésekkel segítheted, hanem sokféle más formában is - ezekről a  honlapjukon részletesen olvashatsz.