Kapcsolatteremtéssel a fiatalokért

19/04/03 szerda
ujnemzedek.hu
2019. április 3-án került megrendezésre az Ágazati és ágazatközi együttműködések ösztönzése Országos konferencia Budapesten, a Marczibányi téri művelődési központban. A program nyitórendezvényének célja az országos szinten kezdeményezett együttműködések megindítása a különböző területi és ágazati szereplők között.

Az országos program célja az ifjúsági ágazaton belüli, valamint a külsős, ugyanakkor a fiatalok megszólításában ugyancsak érintett ágazatok közötti együttműködés elindítása, workshopok keretein belül történő elmélyítése, valamint a kialakult szakmai kapcsolatok megerősítése.

A programban aktív szerepet vállaló ágazati szereplők egységes képet alkothatnak az ifjúsági korosztály szakmai helyzetéről, az egyes településeken belüli szerepéről, valamint a fiatalok ágazatokhoz kapcsolódó munkaerőpiaci, utánpótlásban rejlő lehetőségeiről.

Az országos program nyitórendezvényének egyik fontos eredménye, hogy az ágazati szereplők mostantól egységes stratégia alapján is tudják majd támogatni a fiatalok és közösségeik kezdeményezéseit, a számukra működtetett szolgáltatásokat és programokat.

„A szakmai programokon és workshopokon keresztül zajló együttműködés eredményeként azt várjuk, hogy a különböző közigazgatási szinteken az erőforrások megsokszorozódnak, az egyes szereplők tevékenység és célterületén belül pedig csökkenni fog a párhuzamosság. A konferencia tapasztalatait összegezve úgy látjuk, hogy az országos szinten kezdeményezett együttműködések megyei szintű projekteket is generálhatnak majd a különböző területi és ágazati szereplők között.” – fogalmazott kérdésünkre a konferencia szervezője, az Új Nemzedék Központ Ifjúsági és Hálózati Igazgatósága.

A most indult országos program szakmai eseményeit és workshopjait követően, az ágazati és ágazatközi együttműködések eredményeit összefoglaló dokumentumként kiadvány is készül majd, amely szintén elősegíti hivatott a fiatalok megszólítását, valamint bevonását az egyes ágazatok szakmai tevékenységébe.