Ismét indul az éhező gyerekeket támogató biciklis kampány

17/05/23 kedd
ujnemzedek.hu
Május utolsó hétvégéjén ismét együtt tekerhetünk a hátrányos helyzetű gyerekek étkezéséért: a 2016-os sikeres programot követően idén a budapesti Belvárosi Fesztiválon lendül akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis. A koncepció a tavalyihoz hasonló: a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló napi étkezését biztosítják a szervezők.

A nyáriszünet alatt, amikor nincs iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. * A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken. Tavaly 1365 gyermek napi étkezését tekerték össze a résztvevők.

A programot a Belvárosi Fesztivál keretein belül rendezik meg, így a koncertek mellett, most akár egy kilométer letekerésével járulhatsz hozzá három gyermek napi étkezéséhez.

Helyszín: 1055 Budapest, Szabadság tér – Belvárosi Fesztivál

Időpont: 2017. május 26-27. (péntek – szombat)

A programról bővebb információ a Facebook esemény alatt:

https://www.facebook.com/events/1046774955422389/