Így hozd össze az önkéntességet az utazással

17/01/10 kedd
ujnemzedek.hu
Vannak olyan önkéntes szervezetek a világban, amelyek lehetőséget biztosítanak arra is, hogy körbenézz a helyen, ahol segédkezel.

Ha összekötnéd a kellemest a hasznossal, mutatunk pár helyet, ahol érdemes próbálkoznod.

1. WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms)

www.wwoof.org - szállást és ellátást kínálnak cserébe a napi munkádért a farmjukon. További információkért nézd meg a WWOOF bemutatkozóját

2. Turtle Teams, Világszerte

Több ezer fős csapat, akik segítenek a veszélyeztetett tengeri emlősökön. Mivel tengeri állatokról beszélünk, így székhelyük is különböző strandokon van, ráadásul rettentő hálásak azért is, ha csak egy éjszakát tudsz segíteni neki. Segíts, hogy egy újabb faj lekerülhessen a veszélyeztetettek listájáról! További infókat két nagyobb szervezet oldalán olvashatsz: www.seaturtles.org éswww.cccturtle.org.

3. Conservation Volunteers, Australia és New Zealand

www.conservationvolunteers.com.au - A különböző rövid távú projekteken dolgozhatsz Ausztráliában, Új-Zélandon, és néhány nemzetközi helyszínen is. Csapatokban dolgozhatsz majd különböző élőhelyek megmentésén és az ökoturisztikai népszerűsítésén.

4. Sudan Volunteer Programme, Sudan

www.svp-uk.com - az elhelyezés általában iskolákban és egyetemeken történik, az önkéntesnek csak a repülőjegyét kell kifizetnie, minden egyéb költségét fedezik, ráadásként egy kis összegű ösztöndíjat is biztosítanak. Az önkéntesek a közösségi projektek mellett sokszor a tanításban is segítenek. 


Forrás: stocksnap

5. Appalachian Trail Conservancy, USA

www.appalachiantrail.org - A több mint 2000 mérföld hosszú Appalache-Trail számos veszélyeztetett és fenyegetett fajnak ad otthont. Az ide érkező önkéntesektől azt várják, hogy segítsenek a nyomvonal építésében, karbantartásában cserébe ételt és szállást biztosítanak.  

6. Trip Leader for HF Holidays, Europe

www.hfholidays.co.uk - Európa legnépszerűbb gyalogos kirándulásához keresnek önkénteseket, irányított túrákra. Cserébe pedig ételt és szállást adnak. 

7. Help Exchange, Világszerte

www.helpx.net - Az oldalon összefoglalták a világon élő olyan házigazdákat, akik azért jelentkeztek, mert szükségük van egy kis segítségre. Házkörüli munka, vagy el kell vinni gyerekeket iskolába, kertészkedés, veteményezés, gazdaságibeli munkák ellátása - a paletta széles, lehet válogatni. Cserébe ezek a családok szállást és ételt biztosítanak a jelentkezők számára. Tagsági díj van az oldalon. 

8. Peace Corps, Világszerte

www.peacecorps.gov - egyedülálló lehetőség, hogy dolgozz és élj egy idegen országban. Kötelezettségvállalás van, 27 hónapot kell eltöltened a kiválasztott környezetben, részt vehetsz különböző projektekben az egészségügyön keresztük egészen a környezetvédelemig. 

9. United Nations Volunteers, Világszerte

www.unv.org - egészségügyi és gazdasági fejlődést segítő szervezet, akik a katasztrófa súlytotta területeken dolgoznak. Bárki jelentkezhet az ENSZ kínálta  önkéntes lehetőségekre, ha elég elkötelezettnek érzi magát.

Forrás: matadornetwork, Kiemelt kép: Stocksnap