Helló! Legyél te is hangoskönyv felolvasó!

17/08/07 hétfő
ujnemzedek.hu
Ultramenő dolog és hatalmas segítség az irodalomrajongó látássérülteknek.

Szinte csak annyi a dolgod, hogy leemelsz egy könyvet a polcról vagy egyszerűen beballagsz egy könyvtárba és kiválasztasz néhány kötetet.

Szinte csak annyi a dolgod, hogy leemelsz egy könyvet a polcról vagy egyszerűen beballagsz egy könyvtárba és kiválasztasz néhány kötetet. Sőt, ha még ehhez sincs kedved az e-könyvtárakat is áttúrhatod.

Na jó, ezen kívül még szükséged lesz egy kütyüre, amivel felveszed az egészet, de a legtöbb mobilban már van ilyen hangfelvevő, szóval nincs kifogás, sitty-sutty megvagy vele.

A legtöbb klasszikust már feldolgozták ezért érdemes 2005 utáni könyvet, novellát választani és a szervezők arra kérnek minden segítőt, hogy az egész kötetet olvassák fel, mert regényrészletekkel nem sokra mennek. A dolog teljesen önkéntes alapú, a beérkezett fájlokat lemezre írják és eljuttatják a látássérülteknek, így kereskedelmi forgalomba nem kerül.

Hogyan tudsz jelentkezni?

Minden kérdésedre Helle Maximilian tud válaszolni, neki kell írni, ha jelentkezni szeretnél a felolvasásra. Őt e-mailen vagy Facebookon keresztül tudjátok elérni. Egy másfél perces próbaolvasásra kell majd számítanotok. A “felvételi” csupán ennyi lenne.
A cím, amire írhattok: hellemaxi@gmail.com
A Facebook oldalát pedig erre a linkre kattintva érhetitek el.
Még több információt és a társaságot megtalálhatjátok ezen a Facebook oldalon: Farkas Kira Könyvtára.