Ha nincs pénzed, de van időd, már segíthetsz másokon - VIDEÓ!

16/10/07 péntek
ujnemzedek.hu
Sokan félve fogadják, ha segíteni akarsz nekik, de ha elég kitartó vagy, sikerül áttörni ezeket a gátakat. Nagyjából ezt üzeni a Kindness.org nonprofit szervezet legújabb videójában, amiben egy srác önzetlenül ajánl segítséget idegeneknek.

Segíthetek bármiben? – teszi fel a kérdést. Van, aki szívesen fogadja, de sokan gyanúsnak tartják a felajánlást, és inkább mennek tovább a dolgukra. Aztán a film végére persze felpörögnek az események, és még egy szülinapi köszöntés is becsúszik. - Gazdag vagy? – érdeklődik nála egy fiú. - Miért kérdezed? - Mert, ha embereken akarsz segíteni, pénzre van szükséged. - Pénzem nincs, de időm van – hangzik a válasz. A videó leírásában pedig ez szerepel: Gondolj valakire, akit rég elveszítettél vagy akivel jó ideje nem beszéltél, és tudasd vele, hogy gondolsz rá. Egy barát, egy családtag, a kedvenc tanárod, lehet bárki. Akármennyire elcsépelten hangzik, tényleg nem hülyeség. Próbáld ki!

 

A Kindness.orgnak vannak korábbról is jó videói.

Kérj tanácsod az idősebbektől!

Képzeld el, hogy idősként egy életnyi bölcsesség és tapasztalat birtokában vagy, és nem tudod megosztani senkivel. A videó arra hívja fel a figyelmet, hogy az időskori magányon könnyen segíthetünk, ha kicsit beszélgetünk az öregekkel, akik teljesen egyedül vannak. Ez egy win-win szituáció, hiszen, ha nyitottak vagyunk, rengeteget tanulhatunk tőlük

.

 

Hagyj művészetet magad után!