Fogadj örökbe egy magot!

18/02/16 péntek
ujnemzedek.hu
Nagyon jó kis megmozdulást találtak ki most is a BBM tagjai! A "Fogadj örökbe egy magot!" önkéntes program során neked kell elültetned és nevelgetned egy magot, majd átadni egy olyan embernek, akinek a legnagyobb szüksége lehet rá.

A Seed 4 Hope nevű akciójukkal azokat az agglomerációban levő hajléktalanszállókat célozzák meg, ahol van kert, és így az ott lakók tudnak kertészkedni. Az idei évben – többek közt – a budaörsi Menedékház Alapítványhoz, a jövőben pedig több más Budapest környéki, illetve vidéki hajléktalan szállóhoz és átmeneti otthonhoz juttatják el az általatok nevelt palántákat.

Miután a magról nevelt palántákat átadjátok a BBM aktivistáinak, a szállók lakói nevelik tovább a növényeket a kertjükben, hogy nyáron friss, egészséges zöldség kerülhessen az asztalaikra.

"A projekt célja, hogy a szállók számára biztosítsuk az első fontos lépést, a palántákat. Önkéntes 'nevelőként' megtapasztalhatjátok, hogy minimális ráfordítással, némi odafigyeléssel és törődéssel egész nyáron lehet élvezni a munka gyümölcsét! Tehát a növények későbbi gondozása a szociális munkások és az ott élők feladta. Fontos szerepe van a célok megteremtésének, a példamutatásnak, inspirációnak a társadalom peremén élők számára, hogy megtapsztalják: a ráfordított munka kifizetődő" - írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán. 

Fontos dátumok, amiket tarts észben!

2018.02.17. - A magok átvehetők a BBM bázisán (Budapest, Károly krt. 10.) 10 és 18 óra között

2018.02.17-18. - Otthon a magok elültetése - ehhez adnak instrukciókat a szervezők, amikor átveszitek a magokat

2018. április (terv szerint második fele) - Kiültetés hétvégéje előtti napokban a palánták begyűjtése azoktól, akik nem tudják kihozni a Menedékházba.

2018. április (terv szerint második fele - időjárásfüggő) - Palánták kiültetése.

A projekt előtt és alatt természetesen hasznos tanácsokat kaptok a projekt vezetőitől, hogy sikeresen tudjátok adoptáltatni a palántákat. A kérdés már csak annyi: készen álltok a #bevetésre?