Ezerhatszázan futottak a debreceni repülőtéren

18/04/23 hétfő
ujnemzedek.hu
Naná, hogy az Új Nemzedék is ott volt - 100 önkéntessel segítette a munkát és a versenyzőket.

A tavalyi létszámot megduplázva, nagy sikere volt a második alkalommal megrendezett Wizz Air Airport Run futóversenynek - írja a dehir.hu.

Össznépi bemelegítéssel kezdődött a második alkalommal megrendezett Wizz AIR Debrecen Airport Run. A Debreceni Repülőtér kifutóját már kora reggel ellepték a futás szerelmesei. Volt aki egyedül, mások társasággal érkeztek.

A mezőny reggel kilenc órakor rajtolt el. A versenyzők 5 és 10 kilométeres egyéni távon, illetve 4x2,5 kilométeres váltóban indulhattak. A rövidebbik egyéni versenyszámban Hadházi Máté volt a leggyorsabb. 

- Még soha nem futottam repülőtéren, pláne nem egy felszálló-leszállópályán, ez külön élmény volt. Szerencsére szélcsendes az idő, így nem hátráltatott semmi, hogy tökéletes időt tudjak futni - mondta el a lapnak a győztes.

A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy idén megduplázódott a résztvevők száma. Több mint ezerhatszázan neveztek a futásra, a kísérőkkel együtt pedig nagyjából hatezren vettek részt a rendezvényen. A versenyre rengetegen érkeztek a kelet-magyarországi régióból, Erdélyből és Kárpátaljáról is.

Az Új Nemzedék Központ közel száz önkéntessel képviseltette magát a rendezvényen.