Elmúltál 14, de még nem vagy 18? Jelentkezz gyermekjogi követnek

18/06/05 kedd
ujnemzedek.hu
Ha szeretsz vitázni, és óriási az igazságérzeted, itt a helyed. Egy szuper csapat vár, és új élmények. Amilyen komoly dolog, olyan nagy buli az egész!

A gyerekeknek is vannak jogaik, de eleve kiszolgáltatott helyzetben vannak a felnőtteknek, ráadásul még a felnőttek többsége sincs tisztában a gyermekjogokkal - az érintettekről nem is beszélve. A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezen szeretne segíteni, most éppen úgy, hogy kamaszokat keres, akik a gyerekek jogait képviselik.

De mit is jelent ez? Biztosan a legtöbben valami borzasztó unalmas és száraz dologra gondolnak, pedig ez nagy tévedés. Egy jó csapatról van szó, ahol társadalmi kérdésekről vitáznak, a gyermekjogokról tanulnak, készülnek a tévés, rádiós szereplésekre, szakmai konferenciákra, és közben megtanulják, hogyan lehet kutatást, kampányokat csinálni és különféle anyagokat írni. 

Ebben a rövid videóban azok mesélnek, akik már belekóstoltak a dologba:

Szóval ha elmúltál 14, de még nem vagy 18, téged is várnak. És hogy mire lesz ez jó, azon túl, hogy másoknak segítesz? Egy izgalmas, gondolkodó csapatban dolgozhatsz más fiatalokkal közösen, ahol kíváncsiak rád és ahol fontos a véleményed. Tapasztalatot szerezhetsz a kampányolásban, aktivista munkában, kutatásban, és részt vehetsz egy nemzetközi jelentés elkészítésében. Ja, és nem mellesleg elszámolhatod a programot közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy egy gyerekjogi alapítványnál önkénteskedtél.

Ha tehát:

- szeretsz vitázni, nagy az igazságérzeted, és kíváncsi vagy más véleményére, 
- érdekelnek a társadalmi kérdések, a jog, a pszichológia és a nemzetközi szervezetek, 
- van kedved egy csapatban dolgozni korodbeliekkel
- és szeretnél tapasztalatot szerezni aktivista munkában, kutatásban, és szeretsz írni vagy szövegekkel dolgozni,

akkor ne habozz!


Fotó: Hintalovon Alapítvány, Facebook

A program 2018. augusztus 22–24-én egy háromnapos tábort követően indul. A részletes infókat, mindent, amit a programról tudni érdemes és lehet, megtalálod itt. Jelentkezni pedig ezen a linken lehet