“Együtt többek vagyunk”

19/04/23 kedd
ujnemzedek.hu
Együtt többek vagyunk - fogalmazott dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, az Új Nemzedék Központ (ÚNK) beregszászi közösségi terének ünnepélyes megnyitóján, 2019. április 17-én.

Az ünnepség első felszólalója Babják Zoltán, Beregszász polgármestere volt. Elmondta: a polgároknak nagy befolyása van egy közösség életében, hiszen együtt, összefogva, hatalmas dolgokra képesek. “Békében, egymás mellett küzdhetünk és tehetünk azért, hogy szebb legyen a holnap” - fogalmazott.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere

“A határon túli közösségek közül a legnehezebb sorsot élik a kárpátaljaiak, így itt van a legnagyobb szükség a támogatásra” – kezdte ünnepi beszédét dr. Bajkai István országgyűlési képviselő. Az anyaország a lehető legtöbbet megtesz a kárpátaljaiakért. A közösségi szerveződések lehetővé teszik, hogy megmutassuk: együtt többek vagyunk. A magyarság megmaradásának a közösségi tér megnyitása egy fontos lépés. Bízunk abban, hogy ez által erősödni fog a külhoni magyarság.

dr. Bajkai István országgyűlési képviselő

“A fiatalok nélkül nem képzelhető el egy város jelenje vagy múltja. A közösségi tér lehetőséget nyújt, hogy a fiatalok meglássák azt, hogy érdemes a szülőföldön boldogulni. Fontos, hogy egy ilyen közösségi térben ne csak információkat kapjanak, hanem támogatni is tudják egymást. Bízom abban, hogy egyre több fiatal számára fog olyan biztos pontot jelenteni ez a közösségi tér, amely miatt a szülőföldön való megmaradást fogják választani” – hangsúlyozta dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár.

dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár

Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének (KMKSZ ISZ) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a jelenlévő egyházi és civil szervezetek, valamint magyar állami képviselőknek egy célja van: megtartani és fejleszteni a közösséget a szülőföldön. Egy ilyen közösségi tér olyan élményeknek lehet a gyára, amelyek segítenek ebben.

Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke

Az ünnepi beszédeket követően a beregszászi fiatalok műsora következett:

A fiatalok produkcióját Szilágyi Lajos, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) alelnökének köszöntője követte: “Rendkívül fontos, hogy az Új Nemzedék alapítója a magyar állam, amely egy biztonságot ad… Ennek a közösségi térnek a létrejötte a magyar állam és a helyi szervezetek egyetértésének köszönhetően történhet meg és így fog jól működni. Mert az ige is azt mondja: milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek! Mert az Úr ott áldást ad.”

Szilágyi Lajos, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség alelnöke

Az ünnepi beszédeket Pataki Gábor, a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ) alelnöke zárta. Azért vagyunk itt, hogy közösséget szervezzünk, és ehhez hozzájárul a közösségi tér megnyitása. Hiszen a feladatunk egy olyan közösség, egy olyan hálózat kialakítása, amely itt tartja a fiatalokat és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a falvakban is megmaradjon a jövő nemzedéke - Fogalmazott.

Pataki Gábor, a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség alelnöke
Az ünnepélyes megnyitó végén, a vállalkozóbb kedvű jelenlévők szimbolikusan is nyomot hagytak a közösségi térben.

Az ÚNK beregszászi közösségi terének megnyitója
a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Forrás: karpatalja.ma