Egyetemisták a beteg gyerekekért - bemutatkozik az Amigos

17/10/26 csütörtök
ujnemzedek.hu
Náluk nem feltétlenül a hepajkodás jelenti a bulit két ZH közt - dorbézolás helyett inkább a beteg gyerekeknek nyújtanak támaszt. Lehet csatlakozni!

Egy Amigo: megbízható és következetes, közvetlen, rugalmas, lelkes, csapatjátékos

Ez az egyik jelmondata annak a javarészt egyetemistákból álló csapatnak, amely nem kisebb feladatot tűzött ki céljául - mint honlapjukon írják -, hogy súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyék egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül. A tanulást természetesen kézműveskedés, játék és barátkozás egészíti ki, a lényeg, hogy vidáman és hasznosan töltsék el a közös időt.

Az idén három éves szerveződés már eddig is komoly eredményeket tudhat magáénak - Te is lecsekkolhatod, ebben a percben épp melyik kórházban tesznek a gyerekekért.

Hogyan indultak?

Ahogy az a honlapon is szerepel: amikor Fábián Sára kilencévesen egy évre kórházba került, az élmény örökre megváloztatta az életét és gondolkodásmódját. Felépülése után csak arra tudott gondolni: hogyan adhatná át azt a motivációt és támogatást a többi beteg gyereknek, amivel őt a szerettei elhalmozták?

Több mint tíz évvel később, egy családi vacsora közben kezdett el alakulni a nagy terv: bár nem lett orvos, de még így is gyógyíthat. Azok, akik a magány és motiválatlanság leküzdésében segítenek egy betegnek, közvetve fizikai erőnlétük erősödéséhez is hozzájárulnak. Persze ekkor még sok volt a kérdőjel, Sára mégis úgy döntött, összeül pár barátjával, és felvázolja nekik ötletét: kinek lenne kedve tanulni és játszani olyan gyerekkekkel, akik családja, szeretteik, tanítóik nem tudnak mellettük lenni? Mivel barátai is ugyanúgy lelkesedtek az ötletért, elindult a szervezés.

Lehet csatlakozni hozzájuk?

Mint írják: ebben a percben épp tele vannak önkéntesekkel, de érdemes feliratkozni a hírlevelükre, hogy első kézből értesülhessünk az esetleges üresedésről. Támogati azonban természetesen szabad őket - itt látható, hogy lehet valakiből PATRÓN - az Instagram oldaluk Itt elérhető, a Facebook oldalukért pedig Ide Kattints!