Arany Bot Díj - itt jelölhetsz hétköznapi hősöket!

18/07/17 kedd
ujnemzedek.hu
Eddig te is elugrottál a fehér bot útjából, ha az utcán látássérülttel találkoztál? Segítettél volna, de nem tudtad hogyan kell, odamenni viszont valahogy nem volt merszed? Ne aggódj, nem vagy egyedül!

A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület nem kisebb céllal hozta létre az Arany Bot Díjat, mint hogy „trendivé” tegyék a látássérültek számára a segítségnyújtást és megmutassák, a hétköznapokban is rengeteg formában tud megjelenni a segítség.

"Gyűjtsük össze együtt azokat a tetteket, melyekkel jó példával járhatunk elöl és támogatjuk nemcsak látássérült társainkat, de azokat is, akik eddig félelemmel álltak a segítségnyújtáshoz. Mutassuk meg, hogy odaállni és segíteni igenis nagy dolog. Aki fel meri vállalni ezt a szerepet, az „menő”, az értéket teremt és komoly szerepet vállal a társadalmi szemléletformálásban" - írják az Arany Bot Díjról szóló felhívásban.

Arra kérnek mindenkit, ha ismer olyan embereket, vállalatokat vagy civil szervezeteket, akik a látássérültekért tesznek és dolgoznak, jelezze nekik vagy töltsd fel holnapunkra augusztus 31-ig ezen a linken http://aranybot.hu/jeloles-feltoltese/.