Állásinterjú nélkül kerülhetsz közelebb cégekhez - Új Nemzedék az Educatio kiállításon

17/01/10 kedd
ujnemzedek.hu
Sőt az egész csarnokban berendezett szabadulószobás játékban is részt vehetsz, ha megkeresed a standunkat a rendezvényen. Itt találsz meg minket: DK-07-es pavilon a 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 19-e és 21-e között Budapesten, a Hungexpo területén. Várunk, segítünk!

Szeretnél hozzád illő munkahelyen dolgozni? Az Új Nemzedék standjánál segítünk, hogy a megfelelő önkéntes lehetőség megtalálásával esélyed legyen beépülni egy neked tetsző cégbe még az állásinterjúk előtt. Megtudhatod, milyen előnyökkel jár, ha nem csak a kötelező kvótát tudod le a középiskolában, és persze azt is, hogy hol tudsz csatlakozni az önkéntesekhez.

Az önkéntesség nem csak arra jó, hogy egyszer-egyszer segíts valaki máson, és ezzel a saját lelkiismeretedet is megnyugtasd. A jól megválasztott, hozzád passzoló tevékenységgel a szakmai képességeidet is fejlesztheted, és ugrásszerűen haladhatsz a karrieredben. Ha egy cégnél önkéntesen villantod a tehetséged, képességeidet, kitartásod, csapatjátékos mivoltod, rengeteg olyan kapu megnyílik előtted, ami másoknak kivülről megközelíthetetlen

Új Nemzedék stand, DK-07-es pavilon
17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, 2017. január 19-21. 
Hungexpo, Budapest, Albertirsai út 10, 1101

 

Az Új Nemzedék Lounge teljes programját itt érheted el!

Az önkéntes tevékenység a társadalomban meglévő szolidaritás egyik legközvetlenebb kifejezése. Mozgatója a segítő szándék kifejezése, támogatni a rászorulókat, a fogyatékossággal élőket, az időseket és mindazokat, akiknek erre szükségük van. Az önkéntesség hozzájárul a társadalmi felelősségvállalás, az aktív közösségi, állampolgári szerepvállalás erősödéséhez.

#Élmény

Önkéntes tevékenység végzése közben számos egyéni és közösségi élményben lesz részed, amely épít, gazdagít és hozzájárul személyes és szakmai fejlődésedhez.

#Tapasztalat

Az önkéntes tevékenység egy különleges munkatapasztalat, amelyet élvezetes formában, közösségben, szabadidős tevékenységként végezhetsz. Emellett olyan kapcsolatokra tehetsz szert, melyek hasznodra lesznek az életed számos területén, beleértve az álláskeresést is.

#Fejlődés

Az önkéntes aktivitással nő az önbizalmad, új barátokat ismerhetsz meg, tagja leszel egy közösségnek. Az önkéntesség során szerzett tapasztalat nyitottabbá és rugalmasabbá tesz, növeli a munkaerő-piaci esélyeidet.

#Rugalmasság

Az önkéntességnek nagyon sok formája van: a legapróbb, önként és érdek nélkül nyújtott alkalmi segítségtől a tartós, rendszeresen végzett önkéntes tevékenységekig. Próbáld ki!

Lazulj!

A karrieredet érintő támogatáson kívül a kikapcsolódásodhoz is hozzájárulunk. Szállj ki egy kicsit a kiállítás forgatagából, és játssz az Új Nemzedék szabadulószobájában, ami ne más, mint az egész kiállítás helyszíne, ahol egy akciócsoport tagjaként kell megtalálnod a kincset!

Előadások

Minden nap érdekes előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel várunk titeket.

január 19., 14:00-15:00 – Társadalmi kérdések, problémák – önkéntes válaszok
 
A beszélgetés résztvevői:
•    Kórházsuli
•    Budapest Bike Maffia
•    Mentőmotoros Szolgálat
 
A beszélgetésben olyan kezdeményezéseket mutatunk be, amely egy társadalmi problémára önkéntes alapon szerveződött közösségi választ adtak.
 
január 20., 14:00-15:00 – Új Nemzedék Díj - önkéntesség

A beszélgetés résztvevői az Új Nemzedék Díjra jelölt szervezetek legjobb 10 jelöltje közül kerülnek ki:
-          Sakkozzuk ki!
-          Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület
-          Kör projekt 
-          Adománytaxi
-          Labor Café

A beszélgetés alapkérdése: Mi az önkéntesség, az önkéntesek szerepe az általad képviselt projektben?
 
január 21., 14:00-15:00 – Iskolai Közösségi Szolgálat: Attól mert kötelező, még lehet jó!
 
A beszélgetés résztvevői az iskolai közösségi szolgálat jó példáit megvalósító intézmények, szervezetek lesznek.
•    72 óra kompromisszum nélkül
•    BAGázs
•    Balatonfűzfő - Öveges József Szakképző Iskola Gimnázium és kollégium
•    Élettér Közösség- és Településfejlesztő Egyesület
•    Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium
•    Miskolci Jezsuita Gimnázium
 
A beszélgetés alapkérdése: Lehet-e, és ha igen, hogyan az iskolai közösségi szolgálat a önkéntességre nyíló ajtó? 
 

7. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 19. és 21. között Budapest, Hungexpo. További infót és részletes programot itt találsz.

A seregszemlén csaknem kétszáz kiállító vesz részt 18 országból. Hazai és külföldi intézmények hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a jövőképről, az oktatási innovációkról. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a karriertervezés. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt. A kiállításra negyvenezer látogatót várnak a szervezők, a belépés ingyenes.