A Sakkozzuk ki! akciócsoport nyerte az Új Nemzedék Díjat!

16/11/14 hétfő
ujnemzedek.hu
A csoport mintegy ötven önkéntese közös összefogással szépítette meg Salgótarján egyik közkedvelt közösségi terét. A résztvevők padokat festettek, virágtartókat készítettek és közösségi kertet alakítottak ki.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a rendezvényen arról beszélt, hogy nem jó általánosságban beszélni a mai fiatalokról és sablonokat húzni rájuk, mert a mai fiatalok világa rendkívül izgalmas és kihívásokkal teli - olvasható az MTI által kiadott hírben. 

Elmondta, az Új Nemzedék Központ tevékenységének lényege, hogy legyenek olyanok, akik értik a fiatalok nyelvét, foglalkoznak a fiatalokkal, segítik a kommunikációt a fiatalok és a kormány között. A díjjal olyan tevékenységet ismernek el, amely az önkéntesség, az innováció és az együttműködés hármas egységét valósítja meg.

Aftermovie

A felhívásra 120 pályázat érkezett, amelyből szakmai zsűri választotta ki a tíz legjobbat, majd internetes közönségszavazás nyertesről. A pályázati kiírás szerint az Új Nemzedék díjat olyan fiatalokból álló, vagy fiatalokat megszólító informális közösség vagy szervezet kaphatja meg, amely önzetlenül tett valamit a környezetéért, közösségéért, vagy hozzájárult egy társadalmi probléma megoldásához.

A nyertes egy Litraconból, azaz fényáteresztő üvegbetonból készült, kockát ábrázoló díjat vehetett át, amelyet Nagy Sándor Zoltán grafikusművész készített. A Litracon Losonczi Áron találmánya, amely elsőként ötvözi a beton nehézségét, tömörségét és a fény könnyedségét, transzparenciáját.