+1 szendvics - diákok a rászorulókért

16/10/06 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Budapest Bike Maffia nagyon sok hasznos kezdeményezésben részt vesz tevékenyen, sőt saját kezdeményezésű programjaihoz bárki csatlakozhat. Legújabb projektjük a +1 szendvics nevet viseli.

A budapesti kerékpáros civil szervezet sokadjára szervez akciót a rászorulók megsegítésére.  A +1 szendvics célja, hogy az iskolás gyerekek egy-egy szendviccsel segítsék az utcán élő embertársaikat és azokat a szállókat, akik nem tudnak étkeztetést biztosítani a hozzájuk érkező hajléktalanoknak. Semmi mást nem kérnek csak, annyit hogy heti egyszer plusz egy szendviccsel készüljünk az iskolába.

Az akcióhoz számos intézménycsatlakozott, hogy ezzel is felhívják a tanulók figyelmét az önkéntességre, a segítségnyújtás fontosságára és arra, hogy segíteni könnyen, egyszerűen is lehet, ráadásul nagyon jó dolog.  

A diákok és a szülői közösség tagjai nem csak Budapest különböző kerületeiből, de vidéken, például Debrecenben is csatlakoztak a kezdeményezéshez és lelkesen gyűjtik a szendvicsek mellett a gyümölcsöket és az édességeket is. 

"Az adományokat nappali és éjszakai melegedőkbe szállítjuk. Hogy miért? Mert bár folyamatosan segítjük az utcán élők életét, de egyetértünk abban, hogy kint lenni nem megoldás." - írják a BBM facebook oldalán.

A program egyre népszerűbb az iskolák között és hétről-hétre egyre többen csatlakoznak, ami hatalmas segítség a hajléktalanok ellátásában. Ráadásul egy olyan korosztályt szólít meg, akikről sokszor negatív véleménnyel vannak a felületes szemlélők. 

Ha a te sulid még nem csatlakozott de részt vennétek a kezdeményezésben, itt jelentkezhettek: Budapest Bike Maffia