Zuckerberg olcsókocsit vezet, az Amazon tulaja mosogat - sikeres emberek legkirályabb és legszörnyűbb szokásai

18/08/10 péntek
ujnemzedek.hu
Szerénység, szerénység és szerénység - elképesztő, milyen dolgaik vannak a leggazdagabb arcoknak, hát komolyan.

Előre szólunk: ez most nem olyan cikk lesz, amiben arról van szó, mit tegyél, hogy gigamilliomos cégtulajdonos legyél - egyszerűen csak fura, hogy a businessinsider.com szerint

Mark Zuckerberg

Facebook-alapító és közösségimédia-mogul pl. annak ellenére is egy "filléres" Volkswagen GTI-t vezet, hogy simán megvehetné akár ezt az Aston Martint itt ni. De Zuckerberg legendás szerénysége nyilván felrobbanna egy ilyen kocsi bőrülésében - a csávó a lagziját a háza hátsó kertjében tartotta, és az olaszországi mézesheteken nem egyszer látták őket a helyi Mekikben burgert fogyasztani az aranyba mártott gyémántban szuvidált homár helyett. 

És akkor nyilván szót kell ejtenünk a híres szürke póló/farmer kombóról, amiben ez az arc állandóan feszít: a pólók oké, hogy 300 dolláros áron kerülnek be Mark gardróbjába, de na, mégsem a párizsi divathétről estek oda egyenesen Georgio Pevianitól

Ja, várj.

Rossz szokás: a Facebook atyjának első dolga minden reggel lecsekkolni a... nos: a Facebookot, mi mást. Meg a Messengert, meg a WhatsAppot. Mondjuk ennél rosszabb szokást mi sem szeretnénk magunknak.

Aztán ott van

Jeff Bezos,

aki 1991-ben a saját garázsában rakta össze az Amazon elektronikus kereskedelemmel foglalkozó céget - és emellett híres arról, hogy igenis végigalussza azt a napi 8 órát. És ha ez nem lenne elég: a reggelit az év nagy részében a családjával költi el - "Egyszerűen szeretnék velük minőségi időt tölteni" - nyilatkozta annak idején.

És ha ez nem lenne elég: ő az a fickó, aki MINDEN este elmossa a használt tányérokat. Minden. Este.

Rossz szokás: a munkavállalói szerint ha a melóban valamilyen megoldási stratégiát kellene kidolgozni egy adott problémára, és a dolog nem akar összejönni, Bezos gyógyszere elég könnyen elgurul. Az egyik kedvenc mondása ilyenkor a "Totál lusta vagy, vagy csak szimplán csak tök hülye?"

Hm.

Érdemes még megemlíteni 

Mark Cuban

amerikai MINDENHEZ IS értő amerikai üzletembert, aki a cikk szerint 

a) naponta legalább 3 órát olvas azóta, hogy 1980-ban megalapította a MicroSolution céget

b) ki nem hagyná a napi edzéseket

és Rossz szokás, azaz 

c) nincs. Ez a srác hibátlan.

Hazudunk (mert a mi rossz szokásunk meg ez), naná, hogy van neki: éjszaka (ahelyett, hogy aludna, mint Bezos) a tévét bámulja. Olykor egészen hajnalig.

Micsoda ember!