Webbácsi, segíts - így keress munkát a neten

17/01/30 hétfő
ujnemzedek.hu
Egyszer mindenkinek munkát vagy gyakornoki helyet kell keresni, de sokan tanácstalanok és nem tudják milyen irányba induljanak el. Legegyszerűbb megoldás, ha készítünk egy patent önéletrajzot és körbenézünk a világhálón, milyen lehetőségeink vannak!

Ehhez adunk egy kis segítséget - íme azok a portálok, oldalak ahová érdemes regisztrálni, ha állásra vadászunk.


Forrás: stocksnap

Ezeknek egyik előnye, hogy regisztráció nélkül is lehet őket használni, viszont a felhasználói profil készítés és a hírlevelekre való feliratkozás naprakész információkkal szolgálhat. Ha mondjuk kiszűrtük azt a kört, ami minket érdekel, az automatikus üzenetekben már csak olyan munkákat fognak felkínálni, ami a szakmánkhoz illő, így egyből pályázhatunk. Lássuk, milyen felépítése van a legismertebb álláskereső portáloknak!

A Jobline.hu:

Regisztráció után a nevünkre kattintva tudjuk kitölteni a személyes adatokat, feltölteni az önéletrajzunk, beírni a munkatapasztalatunkat és tanulmányainkat. A kezdőlapon begépelhetjük a számunka ideális munkakör nevét vagy lejjebb görgetve kiválasztjuk az egyik kategóriából. Az oldal különlegessége, hogy előre elkészített önéletrajz mintákat lehet letölteni, amit aztán csak ki kell egészíteni a saját adatainkkal.   

Workania:

Regisztráció után kapunk egy profilt, amit bármikor szerkeszthetünk. Ide fel lehet tölteni önéletrajzot, referenciákat az előző munkahelyekről vagy gyakornoki állásokról. A dokumentumok fül alatt készíthetünk fényképet magunkról, motivációs levelet vagy egyéb mellékleteket ha szükséges. A menüsor időrendben sorolja fel a lehetséges opciókat: álláskeresés (itt szűrhetünk megyére, városra és szakmákra is, ezután pedig csak ezeket fogja nekünk felajánlani a későbbiekben a rendszer), kiválasztott állások (itt találjuk az összes jelentkezésünket), elküldött pályázatok (az összes jelentkezést itt olvashatjuk). A profilunkon további három menüpontot látunk: fizetés összehasonlítás (itt megnézhetjük, hogy a szakmánkban mennyi az átlagbér), karrier tanácsadás (pl.: segítséget kérhetünk egy tökéletes önéletrajz elkészítésében), "ajánlatok az Ön számára" fül (ide kattintva olvashatjuk el a beállításaink alapján nekünk kiszűrt állásajánlatokat). Ezeket az ajánlatokat e-mailben is megkapjuk!

Profession.hu:

Itt is szükséges regisztráció, amit egy adatlap kitöltése követ. Mivel ezen az oldalon munkavállaló és munkáltató is regisztrálhat, igyekezzünk minél részletesebb leírást adni képzettségünkről (iskolai végzettség, nyelvtudás, szakma), így annál pontosabb információt kapnak rólunk a toborzó cégek. A főoldalon tudunk szűrni városra és szakmákra. A menüpontunkban itt is nyomon lehet követni, hogy mikor és kihez pályáztunk sőt, azt is láthatjuk, hogy hány cég töltötte le az önéletrajzunk és, hogy kik voltak azok!