Utálod a munkád? Ideje új szokásokat felvenni!

18/03/28 szerda
ujnemzedek.hu
Csörög az ébresztő és kezdődik a nap, de mintha csak egy mókuskerékben szaladgálnál...

Rengeteg időt töltünk munkában és bizony nem mindegy, hogy érezzük magunkat közben. Ha nem szeretjük, könnyen keserűvé válhatnak a hétköznapjaink és ez oda vezet, hogy reggelente bármit megtennénk azért, hogy ne kelljen bemenni. 


Forrás: Pixabay

Nos, ha már te is ezen a szinten vagy, olvasd el a következő pár tippet, amit a Forbes írt össze azzal kapcsolatban, mit tudsz tenni egy ilyen helyzetben. Ne a munkatársaknak panaszkodj, változtass, te magad!

  1. Kezdj el új dolgokat tanulni!
    Ha utlod a mostani munkád, miért nem tanulsz valami újat? Tanulj még egy nyelvet, tanuld meg kezelni a képszerkesztő programokat, vesd bele magad a könyvelés világába - mindegy, hogy eddig mivel foglalkoztál, most ismerj meg más szakmákat, járj tanfolyamokra és lehet találsz majd egy új hivatást is! Lényeg, hogy csináld azt a szabadidődben, amit szeretsz, így talán váltani is könnyebb lesz majd. 

  2. Jutalmazd meg magad!
    Elkészült egy határidős anyag? Le voltál mardva a többiektől, de délutánra behoztad? Oké, akko most jár öt perc szünet, mozogj, olvass valamit vagy hallgass zenét - figyelj magadra és kényeztesd magad, ha valami sikerül! 

  3. Adj hálát minden nap! 
    Lehet, hogy gyűlölöd a munkád, de még így is szerencsés vagy, hogy dolgozhatsz! Próbálj így gondolni a jelen dolgaira és adj érte hálát. A pozitív dolgok és események észrevétele legyen a napi rutinod része és adj értük hálát minden nap. Ez csökkenti a benned felgyülemlett negatív érzéseket és gondolatokat, amik csak a lelked mérgezik napról-napra.  

Forrás: Forbes