Tényleg ilyen válaszokat ad egy "mai fiatal" egy állásinterjún?

18/01/15 hétfő
ujnemzedek.hu
A vicces videóban egy fiatal lány válaszolgat a telefonja mögül - de vajon tényleg ez lenne az igazság?

Sokat olvashatunk manapság arról, hogy mennyire másképpen áll egy Y generációs alkalmazott a munkához (a Z-ről nem is beszélve). Egy, a Facebookon néhány napja megjelent, vicces(nek szánt) videó most ezt állítja a fókuszba.

A videóban egy fiatal hölgy vesz részt egy állásinterjún, amit egy nála jóval idősebb férfi vezet:

A fiatal lány számára az Excel például egy elavult technológia, de a Facebookal is így van, bezzeg a Snapchatet és a Twittert vágja. A munkakezdés idejével kapcsolatban pedig először nem is érti a reggel 8 órás időpontot, majd kifejti, hogy mivel hajnalban még javában skype-ol, így tízkor kávézik, vagyis legkorábban 10.45-től tud(na) kezdeni.

Persze nyilvánvaló, hogy ez csak egy vicc, a videóban említett Y generáció hozzáállását a munkahelyhez messze nem lehet ilyen sztereotip sablonokkal leírni. Legalábbis a hazai statisztikai adatokból kicsit más kép rajzolódik ki, de ezt a 2800 fiatal megkérdezésével készült kutatásról szóló cikket is érdemes átfutni. Ez a videó, ami egy szakértővel készült, szintén pontosabb képet ad az Y generáció munkával kapcsolatos viszonyáról, ebből a cikkből pedig kiderül, hogy a Snapchat inkább a Z generáció kedvence, és hogy ők sem úgy állnak az egészhez, ahogy a fenti videó sugallja.