Tényleg elveheti a főnök a telefonodat a munkahelyen?

18/03/02 péntek
ujnemzedek.hu
Például azért, mert állandóan a Fácsén lógsz, vagy hogy nehogy lefotózd az üzleti titkokat. A válasz nem is olyan egyszerű...

Kis túlzással az egész világ okostelefonokat nyomogat, de azt kutatások is bizonyítják, hogy az európaiak 42 százaléka konkrétan függőnek érzi magát. Ugyanez a kutatás tárta fel, hogy nálunk ez az arány "csak" 29 százalék, de a magyarok több mint fele nem bír ki egy órát sem úgy, hogy hozzányúljon a telefonjához. És meló közben? Egy másik kutatás szerint már két éve is az volt a helyzet, hogy a magyarok 20 százaléka facebookozott, 32 százaléka pedig magántelefonokat bonyolított munkaidőben. 

Ezek után nem csoda, ha egy főnök ragaszkodik hozzá, hogy a dolgozók ne vegyék elő a telefonjaikat munkaidőben - vagy ha mégis, akkor nem használhatják azokat. Vagy biztos, ami biztos alapon le kell adni a készülékeket a munkaidő kezdetén. 

Az alapvető jogaidat sértené meg, ha tényleg elvenné a mobilod...

De megtilthatja egy főnök a magántelefonok használatát a munkahelyen? Nem is olyan egyszerű ezzel egy egyszerű nemmel vagy igennel válaszolni. Ha a jogszabályokat nézzük, akkor egyrészt ott van a dolgozó, akinek az Alkotmány is garantálja a jogait. Például a tulajdonhoz való jogát, márpedig ha a telefon az övé, akkor a telefon elkobzása ennek az alapvető jognak a korlátozását jelenti - derül ki a D. A. S. JogSzerviz elemzéséből. De ha nem veszik el tőle, de nem használhatja, akkor is van egy kis bibi, mert ilyenkor a magánélethez és a kapcsolattartáshoz való jogait sértik meg. 

...csakhogy neki is vannak érdekei

Ez alapján akkor a főnök nem szólhat bele, mikor mobilozunk a melóhelyen - csakhogy. Mégsem olyan egyértelmű a dolog, mert ezek a jogok korlátozhatók. Ráadásul a munkáltatónak is vannak jogai és érdekei. Egy high tech, csúcskategóriás cuccokat gyártó cég, mint például az Apple joggal tarthat attól, hogy valaki lefotózza és kiviszi a legújabb fejlesztéseket, amiket aztán jó pénzért elad a konkurenciának. De, hogy egy kevésbé elvont példát mondjunk, ha a főnököd azt látja, hogy a munkaidő alatt rendszeresen órákat telefonálsz magánügyben, és/vagy facebookozol, akkor gyorsan lepotyog neki, hogy így mennyi kára van a cégnek a kiesett munkaidő miatt. 

Akkor most elveheti vagy sem?

Neked tehát vannak jogaid, amelyek adott esetben korlátozhatók, és neki is vannak érdekei, amelyek védelmében korlátozhatja a te jogaidat - akkor tehát mi a válasz a kérdésre?

A válasz az, hogy a főnök elveheti a telefonodat, illetve megtilthatja, hogy munkaidőben használd, de csak indokolt esetben.  

Ezt a jogászok sokkal szebben mondják (ők amúgy is nagyon szép kifejezéseket használnak): "A munkavállaló személyiségi joga a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból, de csak feltétlenül szükséges és a cél elérésével arányos mértékben korlátozható". Vagyis mindig meg kell vizsgálni, hogy a korlátozás feltétlen szükséges-e, és csak ha nincsen kevésbé drasztikus lehetőség, akkor lehet bevezetni. 

A fenti példákban, az Apple esetében, vagy a folyton a telefonján lógó munkatárs megregulázásánál valószínűleg indokolt a korlátozás. Viszont, mivel a Munka Törvénykönyve nem szabályozza egyértelműen ezt a kérdést, ha esetleg bíróságra kerül a dolog, akkor nagyon sok múlik az ügyben részt vevő jogászok és főleg a bíró megítélésén. Mert önkényesen és általánosítva nem lehet korlátozni a munkavállaló jogait - még a mobiltelefonjához kapcsolódó jogait sem. 

Ezért a legjobb megoldás, ha a cég kidolgoz egy belső szabályzatot, ami egyértelműen rendelkezik a magántelefonok munkahelyi használatáról. Ezt persze a munkavállalóval is ismertetni kell. Sőt, hogy ne érjenek meglepetések, a legjobb, ha még azelőtt utánajársz ennek, mielőtt elfogadnál egy állást egy új munkahelyen. Rákérdezhetsz például az állásinterjún