Te tudod, hogy mitől érzi magát motiváltnak az Y generáció?

18/12/14 péntek
ujnemzedek.hu
Az Y generáció tagjairól sok tévhit kering a köztudatban. Talán a legtöbbet hallott mondat az, hogy nagyon nehezen lehet őket motiválni. Sok munkáltatónak nagy fejtörést okoz ez a kérdés, gyakran az idősebb kollégák is ufóként tekintenek a milleniumi generációra. Pedig a megoldás egyszerűbb, mint gondolnák.

Mitől zsong be az Y generáció? Az amerikai Forbes a Leadership IQ kutatására hivatkozva, három dolgot említ, ami motiválhatja az 1980 után született munkavállalókat.

Minőségközpontú szemlélet

Ha egy cégnek fontos a minőség az az Y generáció számára imponáló és vonzó tulajdonság. A fiatalok számára fontos, hogy olyan vállalatnál dolgozzanak, ahol valóban jó és hasznos dolgokkal foglalkozhassanak. Fontos számukra, hogy olyan termékeket állítsanak elő, amikre ő maguk is büszkék lehetnek.

Lifelong learning

Ha egy munkahely ösztönözni szeretné Y generációs dolgozóit, akkor meg kell teremteni azt a környezetet, amiben ezek a fiatalok folyamatosan tanulhatnak. Motiváló számukra az önképzés lehetősége sőt, a milleniumi generáció számára egy pozíció akkor igazán vonzó, ha közben új dolgok megtanulására is lehetőséget ad.

Ha a munkáltató nem igazán tudja, hogyan fejleszthetné az alkalmazottját, elég néhány kérdést feltennie:

  • Mi az, amiben jobb vagy, mint egy hónappal ezelőtt?
  • Mi mindenben szeretnél jobb lenni ebben a hónapban?
  • Hogyan tervezed fejleszteni ezeket a skilleket?
  • Miként segíthetlek ebben?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása sokat segít, hiszen nem csak azt látjuk, hogy mit tanult a munkavállaló eddig, miben érzi jónak magát, de azt is megtudhatjuk, hogy mi az amiben fejlődnie kell.

Tudni akarják, hogy fontosak a cég számára

Nem érik be vállveregetéssel és üres szavakkal. Arra van szükségük, hogy a felettesük elégedett legyen velük és ezt fejezze is ki. Olyan környezetben dolgoznának legszívesebben, ahol működik a baráti versengés, értékelik a kreatív ötleteiket.


Fotó: Stocksnap

Mi az, ami még motiválni tudja az Y generációt?

  • Mentorok, visszajelzések, tanácsok - Egy jó mentor motiválni tudja a fiatalokat. Visszajelzésekkel látja el őket, hogy ezzel is biztatást adjon, felveti a hibákat, de kiemeli a jól elvégzett feladatokat is. Tanácsokkal egészíti ki a dolgozó gondolatait.
  • Felejtsd el a pénzt! - A célokra és az eredmények elérésére összpontosítva, valamint egy átlátható szervezet létrehozásával lehet motiválni az Y generációs fiatalokat. Ha egyértelmű célokat tűzünk ki, meghatározzuk kinek mi a feladata, azzal ösztönözhetjük őket, és mindent megtesznek majd, hogy csapatszinten és egyéni szinten is jól teljesítsenek. A megvalósult és sikeres projektek sokkal inkább hatnak rájuk, mint például a fizetésemelés.
  • Rugalmas munkaidő - Ma már nem szokatlan dolog, ha valaki nem reggeltől estig dolgozik a munkahelyén, hanem szabadabb, kötetlenebb munkaidőben tudja le a megoldandó feladatokat. Azzal, hogy a dolgozó otthon tevékenykedik, érzi a bizalmat a főnöke felől, ami pozitív kapcsolatot építhet kettejük között - és ez a munka eredményén is látszik.

Forrás: Forbes, WorkBoard, Inc.