Szuperrugalmas munkahelyek igérnek az idénre

17/02/21 kedd
ujnemzedek.hu
Egyre több cég törekedik rá világszerte, hogy egyensúlyban tartsa a munkát és a magánéletet.

A Work Force nevű munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cég 6 pontban szedte össze, hogy milyen tendenciák fognak megjeleni, jobb esetben meg is erősödni 2017-ben.

1.    Szuperrugalmas munkakörnyezet
2.    A munkavállalói élmény átalakulása (annyira nem borzalmas, mint, ahogy hangzik)
3.    Az idősek forradalma – ez most minket annyira nem érint, de ha megerősödik az később nekünk is jó lesz. Most azonban ezt majd átrúgójuk.
4.    A csoportteljesítmények fontosságának növekedése az egyéni teljesítményekkel szemben
5.    A szakmunkás és fizikai dolgozók bérének növekedése
6.    A virtuális valóság betörése a munkahelyekre – ennek kibontása is egy másik cikkünk témája lesz.

Nézzük viszont a  többit

A legtöbbet persze ezek közül nem kell magyarázni és úgyis csak akkor jelentenek bármit is a mi mindennapjainkban, ha a saját cégünk vezetése is ilyen irányba szeretne elmozdulni. Néhány dolgot, azonban nem árt még átbeszélni.
  A fiataloknak sokkal nagyobb az igénye a csapatmunkára és a projektszerű megbízásokra – állítják a szakemberek. Ennek persze az az oka, hogy egy-egy feladat elvégzésénél a legtöbben új dolgokat tanulunk meg, így személyesen is fejlődünk. Sőt, egy-egy jó elvégzett projekt után -a tapasztalat szerint- könnyebb komolyabb megbízásokat szerezni, mintha egy „hagyományos” előmeneteli rendszerben várakoznánk – értelemszerűen ez az első és a négyes ponthoz kapcsolódik.

„A munkavállalói élmény átalakulása” azonban már egy sokkal kevésbé, ismert kérdéskör. Itt arról írnak , hogy a munkát keresők 60%-a rendelkezik rossz tapasztalatokkal már az állásinterjúkról kijőve, és 72%-uk írt is erről nyilvános fórumon. Na pont ezért kellene azon kapkodnia  a cégének, hogy szívesen dolgozzunk náluk. Igen, sok esetben ez a HR-esek feladata lesz, hogy kiharcolják ezeket a lehetőségeket a vezetőség felé nem beszélve arról, hogy egyre nagyobb a hangsúly azon is, hogy a munka és a magánélet egyensúlya rendben legyen.

De mi lesz a „melóssal”?

A hiányszakmák nagy része a munkaerő piacnak pont ezt a szegmensét érintik. Szerencsére elindult már a folyamat. Nézzük csak az adatokat:

-A Tesco 2016. július 1-jétől 15%-os béremelést jelentett be

-A Lidl 2016 márciusában 5%-kal, júliusban pedig további 15%-kal emelte bolti dolgozói 90%-ának a fizetését, így a bruttó fizetésük már a 313 ezres határt is elérheti

-Az OBI az idén mintegy 44%-kal emeli az alkalmazotti fizetéseket, ami a hazai kiskereskedelmi láncok között rekord.

-A McDonald's is követte a trendet, 2016 októberében általános, kétszámjegyű béremelést jelentett be, így akár már 221 000 forintot is megkereshetnek a gyorsétteremben dolgozó munkatársak.