Szombaton munka? Inkább nem!

17/12/12 kedd
ujnemzedek.hu
Amerikai felmérések szerint egyre inkább csökken a fiatalok munkavállalási kedve főleg, ha a hétvégi vagy éjszakai műszakokról van szó.

Korábban már írtunk arról, hogy hazánkban, hogy gondolkodnak a fiatalok: naná, hogy az álommelót keresik! „Ne utasítgasson, ne parancsoljon, ne dirigáljon, kezeljen egyenrangúan mindenkit, legyen barátságos, és lehessen vele laza kapcsolatot kialakítani”. - mondják a főnökről a legfiatalabb munkakeresők. 

Baross Levente, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke azért adott pár tanácsot is: Bármilyen fiatal korban szerzett munkatapasztalat sokat nyomhat később a latban, gyakorlottabbá tesz, és persze jól mutat a CV-ben. A munkabírás, hozzáállás, lojalitás már a legelején kiderül. A tapasztalat azt mutatja, hogy diákként is érdemes az embernek saját szakterületén keresni lehetőségeket, e tekintetben egyébként a mérnök-informatikus és egyéb informatikai szakokon tanulók indulnak a legjobb esélyekkel. 

Ha benned is ég a vágy, hogy diákmunkára jelentkezz, kattints a részletekért, hogy mire kell figyelned. 


Forrás: Stocksnap

Na de mi a helyzet küldöldön? 

Az új adatok rávilágítottak arra, hogy egyre kevésbé szimpatikus a diákok számára a futárkodás vagy az "élő hirdetőtábla" szerepe. Szakértők rávilágítottak arra, hogy ezek helyett a melók helyett inkább otthon maradnak tanulni a diákok és szorgosan írják a nyakukon ülő házifeladatokat. 

Hozzátették azt is, hogy a tanulók nyomás alatt állnak, jobban és keményebben kell tanulniuk és hozni az eredményeket, mint a korábbi generációknak, mivel a jó vizsgaeredmények egyre több munkaadónál számítanak. Persze azokat a fiatalokat is meg kell említeni, akik inkább otthon lazítanak hétvégén. Ők élvezik a mamahotelt és a papabankot, ezáltal nem kell azon görcsölniük, hogy mennyit és hogyan tegyenek félre a megkeresett pénzükből, hiszen a szülők mindenben ellátják őket. 

A szakértők kiemelték a diákmunka fontosságát is, hiszen ez adja meg azt a létfontosságú tapasztalatot, amit később a munkahelyeinken kamatoztathatunk. 

Geoff Barton, az Iskolai és Főiskolai Vezetők Szövetségének főtitkára elmondta a BBC-nek: létfontosságú, hogy  fiatalok elegendő időt hagyjanak a tanulás és a pihenés számára. Hozzátette: "A megfelelően szabályozott részmunkaidős munka jó módja annak, hogy a diákok megtanulják azokat a készségeket, amelyeket hasznosíthatnak majd későbbi munkáik során."

Forrás: dailymail