Szeretnél olyan melót, amivel sokat utazhatsz? Itt van 5 dolog, ami elveszi a kedved

17/09/14 csütörtök
ujnemzedek.hu
És a büdös, részeg utastársak még nincsenek is benne.

kép: Pixabay

De jó neki, folyton utazik a nagyvilágban a munkája miatt! Mennyi mindent láthatott! Mennyi új helyet ismerhet meg minden hónapban! Én is, én is, én is! – mondják sokan azokra az ismerőseikre utalva, akik munkájukból kifolyólag rengeteget utaznak.

Az tuti, hogy élvezetesebb lehet, mint egy sötét bányában dolgozni, de a tapasztaltak beszámolói alapján egy idő után már nem azt veszed észre, hogy milyen jó fejek a stewardessek, és hogy mennyire érdekes az új ország kultúrája, hanem jön a más melókban is megjelenő unalom és sötétség.

Azért annyira nem sajnáljuk őket, de nézzük, általában mit mondanak az árnyoldalról azok, akik folyton röpködnek munkaidőben.

1.  Gyorsabban öregszel, egészségtelenebbül élsz

A folyamatos röpködéstől jóval nagyobb sugárterhelésnek van kitéve a szervezeted, kevesebbet sportolsz, egészségtelen repülős és hoteles kajákat eszel és összevissza alszol.

2. Stresszes leszel

Ez nem nyaralás. Attól, hogy utazol, a teendőid nem lesznek kevesebbek: emailekre kell válaszolnod, telefonhívásokat kell intézned, és a jetlag miatt még kimerültebben végzel minden feladatot.

3. Elhanyagolod a családod

A repterek várójában és a hotelekben töltött időt a családodtól veszed el. Ritkán vagy otthon a szülinapokon, az ünnepeken, ezért egyre inkább eltávolodsz a családtagjaidtól.

4. Magányossá válsz

Az előző három pontban taglalt problémák miatt sokszor tök egyedül érzed magad. Az utazás nem csak a családodtól távolít el, de a barátaidról is le kell mondanod, ha folyamatosan úton vagy.

5. Sokkal többet költesz

Természetesen sokkal többet költesz olyan dolgokra is, amit a munkahelyed nem fizet ki: rákényszerülsz, hogy új ruhákat vegyél az időjárás váratlan húzásai miatt, eszel, iszol a hotelen kívül is, és néha persze veszel néhány extra cuccot is vagy magadnak vagy az otthoniaknak ajándékba.

(economictimes.indiatimes.com)