Sikeresen zárult a II. Országos Diákmunka Konferencia

18/11/21 szerda
ujnemzedek.hu
A székesfehérvári rendezvényen számos szakértő mellett főként diákok vettek részt.

Az Új Nemzedék Központ 2018. november 20-án megrendezte a II. Országos Diákmunka Konferenciát, Székesfehérváron a HIEMER Rendezvényközpontban. A rendezvényen ezúttal is „mindenki ott volt, aki számít”, vagyis a munkaadói és közvetítői oldal szereplői, és persze a terület szakértői, illetve a közönség soraiban maguk a diákok.

Az eseményen elsőként Jakab Jácint, az Új Nemzedék Központ ifjúsági és hálózati igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó Mészáros Attila, Székesfehérvár polgármesterének köszöntőjével folytatódott, majd Dr. Vincze Géza, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője üdvözölte a megjelenteket. Jakab Jácint programismertetőjét követően kezdetét vette a konferencia.

1.jpg
3.jpg
6.jpg
9.jpg
13.jpg

Az első kerekasztal-beszélgetés témája  A felnőtté válás és a munkába állás hatásmechanizmusa volt, amelyet a résztvevők szociológiai, gazdasági, és gyakorlati aspestusokból ismertek meg. A második kerekasztal során a szakértők arról beszélgettek, hogyan lehet a diákéveket hasznosan eltölteni a munkaerőpiacon. Izgalmas kérdésként merült fel a diákmunka és a szakmai gyakorlat viszonya.

Az ebédszünet után két szekcióban beszélgettek párhuzamosan a téma szakértői. Az első szekció Legmenőbb diákmunkák, nemzetközi gyakornoki lehetőségek címet viselte. A beszélgetés során a konferencia résztvevői megismerkedhettek a külföldi diákmunkákkal és gyakornoki lehetőségekkel és az ezekkel járó előnyökkel. A második szekció pedig a DiákÉSZ jó gyakorlatait és jövőbeli elképzeléseit, illetve a Meló-Diák Iskolaszövetkezet mentorprogramját mutatta be a fiataloknak.

17.jpg
18.jpg
22.jpg
20.jpg
27.jpg
23.jpg

A diákmunka egyre népszerűbb, és ma már a cégek is nyitottabbak az ilyen munkaerőre. A fiatalok számára pedig hasznos lehet, ha közelebb kerülhetnek ehhez a témakörhöz, és háttérismeretekkel felvértezve vághatnak bele a munkavállalásba. A konferencia ezeknek az ismereteknek a megszerzésére is jó lehetőséget nyújtott a közönség jelentős részét adó, főleg középiskolás diákoknak, akik a kötetlen beszélgetés során kérdéseiket is feltették a téma szakértőinek.

A konferenciát Ament Balázs, az Új Nemzedék Központ hálózati igazgatóhelyettes gondolatai zárták.

A Fehérvár TV tudósítását a konferenciáról itt tudjátok megnézni. 

Fotók: Új Nemzedék Központ