Porrá zúzta az internetet az önéletrajzával. Te szívesen dolgoznál Bálinttal?

17/08/09 szerda
ujnemzedek.hu
Bálint pár napja még munkanélküli volt, ma már valószínűleg nehéz választania az állásajánlatok között, aminek oka, hogy rendhagyó önéletrajza vírusként terjed a magyar neten.

Kiválóan választott módszert, a humort hívta segítségül: sokan nevetnek rajta, sokan megosztják, sok munkáltató szeme elé kerül oda a jelentkezése. Van olyan weboldal is, ahol a „világ legviccesebb önéletrajzának” nevezik az oldalt, na, azért ettől elég messze van, de becsülendő próbálkozás, az tuti. Az oldalt itt találod. 

Bálint a vicceskedő és néhol valóban vicces önéletrajzban ilyeneket dob:

Budavölgyi Bálint vagyok, 25 éves nagykanizsai junior web-programozó. Körülbelül fél éve szerettem bele a programozásba, azóta kódolva kelek és fekszem. Szerencsére ezalatt az idő alatt sikerült szereznem 37 év releváns munkatapasztalatot, és megtanultam tömérdek hasznos, és izgalmas tényt. Tudta Ön például, hogy ha az önéletrajz tartalmaz legalább egy családi fotót, az 100%-kal növeli a jelentkező esélyét az állás megszerzésére? (Ígérem, hogy ennek eleget teszek az oldal közepe felé!)

Meg hogy:

"Legtöbb német órán meghajtogatott papírhajó díj 2009."

És:

"Én voltam az a pancser, akire rá lehetett bízni mindent a szökőkút pucolástól a szaunaszeánszig. Eljöttem, mert a minimálbérből nem futotta az aranyér kenőcsömre."

Van tényleg vicces rész is:

"Egy dinamikusan fejlődő, nemzetközi piacon is dominánsan jelen lévő cégnél volt szerencsém eltanulni a precizitás, gyors munkavégzés és kifogástalan megfigyelőképesség mesterfogásait. Amúgy Burger King."

 

Meg ez:

 

De azért a vége felé még jönnek ilyenek:

Szerencsére voltam már bárányhimlős, így a kollegáknak nem kell tartaniuk, hogy tőlem kapják majd el.

 

És a kegyelemdöfés:

Valószínűtlennek tartom, hogy valaha is képes legyek megnyalni a könyökömet.

 

A figyelemfelkeltés sikerült, drukkolunk Bálintnak, hogy mielőbb megtalálja a helyét a munkában és az életben!

Még több önéletjazos téma

Időről időre felbukkannak olyan álláskeresési módszerek, amelyek nagyot mennek az interneten. Vannak, akik óriásplakáton hirdetik magukat, vannak, akik lesátraznak az irodaház előtt, és vannak, akik személyesen a főnökre szabják a jelentkezésüket, hogy ezzel röhögtessék meg a döntéshozót.

Korábban mi is írtunk már többek között a professzorról, aki a kudarcait osztotta meg a világgal, itt pedig ötletet meríthetsz a legkreatívabb önéletrajzokból.

Az összes önéletrajzos cikkünket itt éred el.