Nem a munkádat veszik el, ők vesznek fel rá - tényleg a robot lesz a boss?

17/11/07 kedd
ujnemzedek.hu
Bitesedik a HR-szakma: menedzsereket nem helyettesíthetik robotok a jövőben, de komoly támogatást jelenthetnek.

Legalábbis többbek között erre lyukad ki a portfolio.hu tök érdekes cikke. Érdemes szemezgetni belőle - pláne, ha már mi is folyton arról cikkeztünk, hogy a robotok jönnek, és 

A melók felét hamarosan gépek végzik, de a kieső munkaerő újraelosztásával megoldható, hogy ne legyen globális tragédia a munkanélküliségből – derül ki a McKinsey Global Institute üzleti tanácsadó által készített jelentésből.

2055-re a munkák 50%-a automatizálva lesz, azokkal a gépekkel, amelyek már most képesek elvégezni a feladatok 30%-át a jelenlegi munkahelyek 60%-án. Ez az időpont kitolódhat a politikai akarattól és a közhangulattól függően, de a jelentés szerint már most fel kell készülnünk a változásokra.

Erről bővebben Itt Írtunk.

A cikk már az első körben ellövi a lényeget:

A jövőben objektívebbé válhat az állásinterjúztatás, és nagyobb szerephez juthat a mesterséges intelligencia a toborzási folyamatban.

Ez azért fontos, mert a.) egyszerűen annyira fejlett lett már a technológia, hogy muszáj bevetni minden területen - egyszerűen azért, mert VALAKI úgyis meg fogja tenni, ill. b.) 

nehézséget jelent jó szakembert találni.

Képtalálat a következőre: „robot gif”

Ebben pedig segítet a "robotika" - mégpedig, mert egy program egészen más szempontokat vesz figyelmebe a jelentkező felvételiztetésekor, mint az ember. Az automatizáció rövidesen teret nyer a HR területén, és főleg a kiválasztásban lesz kiemelt szerepe - mondta el Jacky Hazan, a világ első automatizált interjúszimulációs rendszerét fejlesztő Intervyo alapítója és ügyvezetője. Ő a jövővel kapcsolatban a következőkre számít: 

- a HR-menedzsereket nem helyettesíthetik robotok a jövőben, de jelentős technológiai támogatás áll majd rendelkezésükre, ami nagyban meg fogja könnyíteni a munkájukat;
- a hagyományos önéletrajzok helyét hamarosan okosvideo formátumú önéletrajzok veszik át, és okostechnológiák segítségével elemezhető lesz minden, amit a jelölt mond és tesz;
- a HR-folyamatokban komoly szerephez jut a kiterjesztett és virtuális valóság.

A big datának köszönhetően pedig mára előrejelezhetővé vált, ha egy munkatárs nagy valószínűséggel fél éven belül felmond, tehát mérni lehet , hogy kik a potenciális elmenők egy vállalatnál.

A cikk többi részében szó van még élő épületekről, sétálómeetingekről és ergonómikus munkakörnyezetről - mondtuk, hogy tök érdekes, itt el is tudod olvasni.