Munkahelyi stressz - ezért lehet nagyon durva, és ezért teszi tönkre a mindennapjaidat

18/06/21 csütörtök
ujnemzedek.hu
Miért vagyunk feszültek a melóhelyen? Mi az oka a hivatali dühnek?

Egyelőre szögezzük le:

a munkahelyi stressz

nem csak a melósnak rossz, hanem rengeteg kárt okoz - magában a munkavégzésben is.

A munkahelyi stressz modern pestis, oké, emiatt nem temetnek embereket fejjel lefelé várostáblák tövébe, de hogy járványszerűen terjed, az tuti. A lifehack.org cikke szerint csak Amerikában 300 MILLIÁRDOS egészségügyi csekkparát okoz - és akkor a világviszonylatról szó sem esett.

De miért lehet para ennyire a munkahely?

Nyugi összeszedték azt is.

- túl sok a meló. 

Most magyarázzuk? Ha e mellé még jóféle (igazán hazai) beletörődés társul (vagyis addig pakolod a szenet, amíg azt nem mondják, hogy majd két óra múlva abbahagyhatod), akkor borítékolhatóan ott lesz a jó kis zizi a fejedben. Viszont az se jó, ha:

- túl kevés a meló.

A nem megfelelően munkaerőre kalibrált, ostoba, excelhasználat-gyanús, a melós VALÓDI SKILLJEIT parlagon hagyó időpocséklás... nos, hát az IDŐPOCSÉKLÁS. A szervezeted persze kiszúrja, ha lementél, és tartósan hülyében tartózkodsz - és idegbetegséggel válaszol.

- a szociális összetartás hiánya.

A nyakadban landol a meló, a kollégáid pedig tojnak rá.

- kevés  a dicséret, és ha van, akkor is béna

Ez meg a főnök sara, hogy nem képes becsülni a jó munkásembert - a dicséret hiányát azok is megérzik, akik önbecsülésből überpro-k. Erről különben mi is írtunk - itten ni. Ja, és a folyamatos kritika NEM DICSÉRET, HÉ!

- nincs lehetőség a folyamatokon átívelő döntéshozatalra

Így aztán egy csomó olyan marhaságot végeztetnek el veled, amire nem is lenne szükség. Hiszen tök logikus, hogy olyanok vágnak hozzád melót, aki értesz a dolgokhoz, akik - nos, nem. Ki ne lenne ideges egy ilyen helyzetben?

- vágyakozás a túl pro bro-ra

Aki te szeretnél lenni. Nem vagy elégedett akkor sem, ha az előbbiek egyike sem teljesül - mert szerinted nem vagy elég tuti.

- ...ééés (dobpergés) ALACSONY FIZU

Magyarázzuk?

És hogy a munkahelyi stressz mit okoz?

Nos: 

- fejfájást

- emésztési problémákat

- szembajokat

- szédülést, zavarodottságot

- megmagyarázhatatlan fáradtságot és durva kómát

- hátfájást, gerincproblémákat

És itt van a pofás infografika minderről:

Ja, hogy you don't speak english, mert a munka mellett lusta vagy/nincs pénzed tanárra/tanfolyamra? Ez is lehet pl. az IDEG egyik okozója - hogy nem fejlődsz, hagynak zigótának aktát tologatni, ahelyett, hoyg belédölnének némi törődést azzal, hogy fejleszthesd magad. Ez van. De kell ez neked? Fogadjunk, hogy nemigen. De tehetsz ellene - és hamarosan azt is kifejtjük, hogy pontosan mit!