Miért rossz a legfiatalabbnak lenni a munkahelyeden? Elmondjuk.

17/01/19 csütörtök
ujnemzedek.hu
Kínos témák, ismeretlen emberek - mutatjuk mire számíthatsz!

1. Ez a házasság dolog

Basszus: ez már nem a te ligád. A házasság eleve valami olyan dolog, amit még nem érthetsz - de ezek itt BESZÉLNEK róla. Zavarbaejtő, de egyszer eljön az a pillanat is, amikor előkerülnek a pelenkás picibaba fotók. És te mit csinálsz? Hümmögsz. Veszettül bólogatsz, a vigyor a fejeden majd szétfeszíti az arcodat. Közben pedig kicst magányosnak érzed magad. Vagy mázlistának, embere válogatja.

2. Emlékszel, a Jani mennyire jó arc volt?

Ó, a Janiiii... Haha, igen, persze, király figura volt, a föld sója. De ki az a Jani? Ja, hogy az, akit 5 éve rúgtak ki. Paff, neki: nincs annál kellemetlenebb, mint egy ilyen beszélgetés során okosan nézni. Jó, nyilván van ennél kellemetlenebb, de a lényeg: aki a legfiatalabb a munkahelyen, soha sem fog távlatokban gondolkodni, így soha nem érezheti magát a társaság fontos részének. Illetve dehogynem: akkor, amikor ő lesz a legidősebb.

3. Más film, más videójáték, más képregény

Illetve képregény, dehogyis képregény, itt már senki nem olvas képregényeket. Tuti, hogy az érdeklődési körötök totál más - az idősebb kollégák olyan nevekkel jönnek, akik 1960-ban számítottak ütős színésznek a mozikban, és fogalmuk sem lesz arról, hogy mekkora királyság az új Playstation. De komolyan, még a vicceitek sem hasonlítanak! Mi marad neked? A hülye vigyorgás, az.

4. Te még emlékszel az egyetemre...

Azt gondolnád, hogy erre  mindenki emlékszik. Pedig nem. Hiába hozod fel, a többieknek rémleni fog valami, valami intézményről, ahova jártak, de igazából az már annyira régen volt, hogy csupán ködös emlék, semmi más. Gyász.

5. ...de közben azt hiszed, a végzettséged elég

Ó, hát ezzel a diplomával, a friss tudásommal, meg úgy általában az arrogánsan energikus kreatív energiámmal legyalázok minden vént az office-ban. Haha, te kis naiv. Olyan plezúrok lesznek a picike önérzeteden, hogy csak győzzed majd nyalogatni őket. A tapasztalatot, és a belső rendszert ugyanis nem ismered, nem tudok, kinek mit és hogyan kell mondani, és mire megtanulod, te is egy leszel az öregek közül. És az office-t itthon irodának hívják, te meg jössz a buta szlengeddel. Jaj.

 

_____________________________________________________________________________________________