Meséltük már, hogy az Apple-nél is ki vannak akadva a melóra a dolgozók?

18/04/06 péntek
ujnemzedek.hu
Nem is olyan rég írtunk arról, miért gyász robotolni a Google-nál. Most az Apple-n van a sor.

„Itt mindenki túlképzett”

Vallja az egyik alkalmazott a keresőóriásnál. Egy másik korábbi munkatárs szerint a cégnél dolgozók jelentős része elképesztően arrogáns. „Bár a cél közös, de a fejlesztőmérnökök nagy része úgy gondolja mindenkinél okosabb. Ezzel a hozzáállással azonban nagyon nehéz olyan feladatokat megoldani, amihez együtt kéne dolgozni.”

Van ám azonban az Apple-nél is baj - pl. eleve az, hogy egy igen komoly titoktartási szerződést iratnak alá a munkavállalókkal már a meló elején. NYILVÁN nem gáz ez egy olyan fejlesztésekkel foglalkozó céhnél, mint amilyen az almás, de az ott dolgozók szerint pont ez az egyik legfolytogatóbb része a munkájuknak.

A businessinsider.com mégis összeszedett pár panaszt.

New interns get a box that contains the following hardcore message:

Állítólag (na jó, elég biztosan) mindeki ilyen starter packkal indítja az apple-ös karrierjét. A szöveg valóban kicsit szektás - ki a franc akarja, hogy BÁRMIKOR BÁRMIT beáldozzon a cégért? Ki a franc szeretné az életét adni azért, hogy 5 dollárral többet kaszáljon a CEO? Ja, ha a Robotozsaru világában élsz akkor oké, tessékcsak. 

Képtalálat a következőre: „robocop gif”

Nem vettek fel a gyakornoki programra? Akkor felejtsd el, hogy újrapróbálkozol.

Merthogy egy szoftverre bízzák a kiválasztást - aminek mindene megvan ahhoz, hogy jó döntést hozzon, pl. hogy adatként kezeljen téged is. Ja, várj, ez talán mégsem okés - itt mégis azt állítják, hogy így megy ez. "Nincs második lehetőség. Ők is nyilván a legtehetségesbb ingyenes munkaerőt vadásszák, de ha elsőre nem tudod megmutatni a tehetségedet, akkor egy kis tapasztalat már (az ő álláspontjuk szerint) rajtad mit sem segít."

"Nem pazaroljuk az időt hülyékre."

Állítólag Őt ezzel utasították el végül. Csak előtte állítólag úgy megfuttatták meetingekre, online beszélgetésekre, fölösleges utazásokra és mindenféle durva körökre, hogy azt nézni is tereh.

Dehát aki hülye...

Na de a legszebb:

Az Apple megszabja, hogy miről beszélj a házastársaddal IS

Megint el kell mondjuk, ezt nem mi állítjuk, hanem Justin Maxwell: "Az Apple által a kreatív és szellemi környezet védelme érdekében tett intézkedések páratlanok a völgyben. A cég biztonságpolitikája a blogokra, a beszélgetésekre és a házastársakkal kapcsolatos dumára is kiterjed. Sőt, ki merem mondani: ha még mindig az Apple-nél dolgoznék, nem válaszolnék erre a kérdésre."

Tovább is van, tessék elolvasni!