Mennyit vagy hajlandó szenvedni azért, hogy gazdag és sikeres legyél?

17/11/10 péntek
ujnemzedek.hu
Nézd meg a főnököd, és kérdezd meg magadtól, hogy a sikereivel együtt bevállalnád-e az egész életmódját.

A Business Insider egyik októberi podcastjában Spencer Rascoff, az ingatlan bizniszben elég jó pozíciót elfoglaló Zillow cég vezérigazgatója többek között beszél arról is, hogyan pumpálta a céget addig, hogy 2016-ban már több mint 800 millió dolláros bevételt termeljen.

Rascoff a beszélgetés során egy olyan megvilágításba helyezte a karrierépítés folyamatát, ami sokak számára talán nem egyértelmű, pedig tanítani kéne minden középiskolásnak.

Szeretnél vezérigazgatói pozíciót, többmilliós fizetést, menő kocsikat, személyi edzőt, óriási villát és egy tonna aranyat? És ami azzal jár, hogy ezt elérd?

Az üzletember szerint, ha látod valaki sikerének az eredményét, akkor azon is el kell gondolkodnod, milyen folyamattal érte azt el. A legnagyobb sikerek mögött leggyakrabban heti 80 óra munka, a szabadidő leszűkülése, a társas élet színvonalának lecsökkenése, és sokszor párkapcsolati és családi problémák is állnak, nem beszélve az egészségi állapot romlásáról. Nézd meg a főnököd, és kérdezd meg magadtól, hogy a sikereivel együtt bevállalnád-e az egész életmódját.

Rascoff azt mondja, előbb döntsd el, milyen életet szeretnél 10-20 év múlva, gondold át részletesen, aztán ahhoz igazítsd a karriered. Ne hagyd, hogy a munka teljesen átvegye az irányítást, és az egész életedet attól függve éld le. Előbb az életedet tervezd élvezhetőre, aztán a karriered. Persze jó, ha van az embernek egy magánszigete, de nem mindegy, mennyit szenved addig, amíg megveszi.

(Quartz, G7)