Like a boss: így hipnotizáld ki a tiszteletet a főnöködből

18/04/16 hétfő
ujnemzedek.hu
Maradj nyugodt, legyél lojális, végezd a munkád. Van itt tipp, csak győzzed olvasni.

Egy felmérés szerint (a Harvard csinálta, szóval valószínűeg stimmel) a munkavállalók 54 százaléka érzi azt, hogy 

lenézi a főnöke.

Aki látta a Hivatali Patkányok című filmet, annak tán nem lesz életidegen az alábbi gif:

Képtalálat a következőre: „it would be great gif”

Ezerrel írtunk már mi a főnökológiáról - itt van 16 dolog, amivel a leghatékonyabban feldühítheted a főnököd, itt 8 dolog, amit soha ne mondj a főnöködnek, ha gagyi a főnök ötlete, akkor így húzd ki a méregfogát... és így tovább. 

moneyish.com most összeszedett pár okosságot arról, mi a teendő,

ha a főnököd kutyába sem vesz.


Pixabay

Ne kerüld el - maradj elkötelezett

Vagyis válaszd szét az egót a melótól. Az, hogy ki mennyire tisztel valakit, ne menjen rá a munkára - az egyik elvi kérdés, a másik meg gyakorlati. 

Keresd a pozitív dolgokat

Janet Scarborough Civitelli munkacoach láthatóan nem köntörfalaz: "Lehet, hogy a főnököd egy emocionális szeméttelep, de ettől függetlenül ott lehet mondjuk a topon, ha tech-trendekről van szó. Vagy elképesztően béna apróbb ügyek intézésben, ellenben totál átlátja az egész rendszert." Szóval próbálj meg ezekre koncentrálni, és nem arra, mekkora barom tud lenni úgy általában.

Figyelj a saját dühjelszavaidra

Minden embernek megvan a maga triggere, ravasza, amit ha valaki "elsüt", akkor előjön a benne szunnyadó Hulk, és kő kövön nem marad. Ez az élet minden részére érvényes, így a melóra is: legyél ezekkel tisztában, és tartsd vissza a dühödet. Értsd: ha felcsesznek a kismacskás videók, akkor inkább vonulj el a teraszra fekvőtámaszokat nyomni, amikor a főnöködtől kapsz egyet. Mindkettőtöknek jobb lesz.

...és bakker: melózz ahelyett, hogy agyalsz

Jó munkába nehéz belekötni, de ha valaki mégis megteszi, akkor mondhatod, hogy hát hé: talán a melómat ítéld meg, ne engem. És közben mosolyoghatsz. És lehetsz kárörvendő, hogy na tessék, azt hitte, hogy megmutatja, és mekkorát koppant. 

De ehhez VÉGEZD EL RENDESEN A MUNKÁDAT, BASSZUS. Utána ráérsz pattogni.