Láttál már ennél értelmetlenebb munkahelyi felmérést?

18/01/08 hétfő
ujnemzedek.hu
Mert mi nem. De most végre fény derül arra, hogy Edgar mit dolgozik, és milyen névvel rendelkezik leggyakrabban egy meteorológus.

Van élet a halál után? Tényleg köztünk élnek a más bolygókról származó idegenek? Kit érdekel - ahhoz a kérdéshez képest, amelynek a végére most a Verdant Apps mobilappgyár dolgozói tettek pontot, az első kettő valójában semmiség. 

Az adott kérdés így szól: Milyen nevet viselnek egyes szakmák képviselői a leggyakrabban?


És ez még csak a teljes anyag fele

Vagyis a Verdant Labs (melynek a nagy dobása egyébként egy olyan app volt, ami segít babanevet találni a tanácstalan szülőknek - ez volt a Nametrix) átnyálazta, melyik szakma milyen név viselésére kötelez. Ugyan ez a kutatás nem a legfrissebb, de a jelentősége akkora, hogy ma sem mehetünk el mellette szó nélkül. 

Persze egy csomó további kérdés is felvetődik. Nem tudjuk például, hogy a dolog  oda-vissza működik-e - értsd: ha vajon valakit úgy kereszteltek, hogy Buddy, akkor tényleg gitáros válik belőle? Illetve, amennyiben egy buliban szembetáncol velünk egy Kevin, akkor lehetséges lenne, hogy tényleg egy rendőr talált be minket (pláne ha egyenruhában van, és bőszen lóbálja a gumibojtját)?

A Verdant Labs nem aprózta el, és rendesen végigment a témán. Kiderült, nagy valószínűséggel milyen keresztnevet visel egy rendőr (Wayne), költő (Hannah, Edmund), meteorológus (Bill, Mike), tűzoltó (Ryan, Matthew), biológus (Janet, Suzanne), vagy kaszkadőr (Eddie, Tom). A teljes grafika itt elérhető - nekünk csak az fáj, hogy olyan magyar nevek, mint az Erzsike (titkárnő), a János (hegy), vagy Albert (irsa) nem fértek már bele.