Középmezőnyben pörgünk a tehetségindexünk alapján

17/02/06 hétfő
ujnemzedek.hu
2017-ben is közzétette a Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Indexét (Global Talent Competitiveness Index, GTCI) a világ egyik vezető üzleti iskolája, az INSEAD. Az Adecco Csoporttal és a Human Capital Leadership Institute-tal (HCLI) közösen végzett éves felmérés azt vizsgálta, hogy az országok milyen hatékonyan kezelik a tehetségeket vagyis, hogy milyen hatékonyan foglalkoznak, karolják fel és tartják meg őket, valamint, hogy milyen stratégiákat dolgoznak ki annak érdekében, hogy növeljék versenyképességük.

Az idei GTCI vizsgálat témája a "Tehetség és technológia: a jövő munkamódszereinek kialakítása" volt. A 2017-es jelentés a technológiai változások hatását vizsgálta a nemzetek tehetség szerinti versenyképességére. A vizsgálat rámutat, hogy a technológia és a gépek ugyan kiszorítanak bizonyos mennyiségű emberi munkaerőt, viszont ezzel együtt új munkalehetőségeket is teremtenek. Az embereknek és szervezeteknek alkalmazkodniuk kell az új típusú munkakörnyezethez, ahol a technológiai tudás, rugalmasság és együttműködés kulcsszerepet játszik. A kormány és az üzleti szféra feladata egymással együttműködve kialakítani azokat az oktatási rendszereket és munkaerő-piaci szabályokat, amelyek az új működési módoknak megfelelnek.

A versenyképességi listát 2017-ben Svájc és Szingapúr vezeti. A top 10-ben négy északi állam (Svédország, Dánia, Finnország, Norvégia) is található. 

"A felmérésben résztvevő 118 ország közül Magyarország a 41. helyen végzett. Ez a tavalyi eredményhez képest visszalépés, de egyben új lehetőségeket, irányokat is mutat" - mondta el Stefano Longo, a magyarországi Adecco Kft. ügyvezető igazgatója. 

Az oktatási rendszer reformja sürgető, hogy a megfelelő technikai ismereteket, készségeket, és a változáshoz való alkalmazkodás képességét át tudjuk adni. A munkavállalóknak el kell fogadniuk és át kell venniük az élethosszig tartó tanulás gyakorlatát, hiszen a szakterületek és munkák közötti rendszeres váltás mára alapvetővé vált. A foglalkoztatáspolitikának ugyanakkor ötvöznie kell a munkáltatók rugalmasság iránti igényét a megfelelő társadalmi védőháló kialakításával. Kizárólag együttműködve tudunk megfelelő választ adni ezekre a kihívásokra, és megfelelő munkapiaci helyzetet és prosperitást biztosítani." - mondta Alain Dehaze, az Adecco csoport vezérigazgatója.

Nemzetközi Tehetség Versenyképességi Index, a 2017. évi lista első 10 helyezettje:

1. Svájc 
2. Szingapúr 
3. Egyesült Királyság 
4. Egyesült Államok 
5. Svédország 
6. Ausztrália
7. Luxemburg
8. Dánia
9. Finnország
10. Norvégia

A most először elkészített városrangsorban összesen 46 város szerepel. A városok tehetség szerinti versenyképességét számos tényező mentén vizsgálták, és az első tíz város mindegyikére jellemző a magas életszínvonal, az összekapcsoltság magas szintje, és a kiváló nemzetközi kapcsolatteremtési és karrierlehetőségek megléte. 

GTCI városrangsor, a 2017. évi lista első 10 helyezettje

1. Koppenhága 
2. Zürich 
3. Helsinki 
4. San Francisco 
5. Göteborg 
6. Madrid
7. Párizs
8. Los Angeles
9. Eindhoven
10. Dublin 

A felmérésben jó helyezést elért városok számos fontos ügyben mutatnak közös vonásokat, ilyen például a gazdasági igényeket kiszolgáló oktatási rendszer, a rugalmasságot, mobilitást és vállalkozást támogató foglalkoztatáspolitika, valamint az üzleti és politikai szereplők magas szintű együttműködése.

Összesen 314 fiatal nyert támogatást egy éven át a tehetséggondozó kezdeményezésben, a Magyar Templeton Programban

A válogatás fél évig tartott, ezalatt a fiatalok teszteket oldottak meg, személyes interjúkon vettek részt, megvizsgálták a motivációjukat és a kreativitásukat, majd a 20 ezer jelentkezőből kiválasztották a 314 támogatottat.

A kiválasztott 10 és 29 év közötti fiatalok 500-nál több különféle programra kaptak meghívást, amelyekből válogathattak, de emellett egyéni kurzusokat is szerveztek számukra. 

Olvasd tovább itt! 

 

Forrás: marketinginfo.hu