Ki nem találod, melyik az az öt munka, ami nagyjából kicsinál

18/04/26 csütörtök
ujnemzedek.hu
Melyik lehet az? A kamionsofőr? A bányász? A gyöngyhalász?

Nos, egyik sem - pedig a francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézetének felmérésben mind a pozitív, mind a negatív szempontokat is figyelembe vették. Nyilván a nehézség is ott van ezek között, a megbecsültség is, a lélektani tényezők, és így tovább.

Szóval, mi a sorrend?

Az ötödikek a bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak: kicsi önállóság, nyilvánvaló semmibevétel, és így tovább. A negyedik a pék és a hentes: ők szimplán azért, mert korán (kb. kettőkor) kelnek. A harmadik helyen állnak a betegek és az idősek gondozását vállaló ápolók - alul vannak fizetve, 0-24-ben ott kell lenniük ápoltjuk mellett, és a többi, ugye.

A második a vendéglátóipar: a pincérek és a szállodai alkalmazottak a felmérés szerint legnehezebb dolga, hogy baromira semmi önállóságuk nincs. És és és, mi lehet az első?

Na mi? 

Mondjuk a masiniszta? A virágkötő? A természetvédelmi szakember?

Nem:

ez a csoport a konyhafőnököké.

Hajnalban kel, az étterem zárásáig el sem moccan a konyhából, ahol egész nap óriási hőség, hatalmas stressz és  óriási nyomás veszi körül. És akkor ott a felelősség kérdése is. Szóval ha ordítani látod legközelebb Gordon Ramsey-t, ne röhögd ki pls, jó?