Kedves és kúl - van egy futárszolgálat, aki megváltozott munkaképességűeket alkalmaz

18/03/22 csütörtök
ujnemzedek.hu
"Ha megkérsz, kimegyek a világból is érted és a csomagodért" - vallja az egyik alkalmazott. Valahogy elhisszük neki.

Így elsőre nehéz meghatározni, miért baromi jó dolog az, amit a Nagy Lépés Futárszolgálat csinál. Merthogy hasznos: az tuti. Mert olyanokat foglalkoztat, akiket más nem: az ziher. Hogy annak is örömöt és a segítés jóérzését adja, aki csak pár szórólapot akar eljuttatni a városba szanaszét: az biztos. 

Szóval nevezzük az egészet egyszerűen Kúlnak.

Pedig tényleg csak egy futárszolgálatról van szó, amely budapesti és belföldi csomagszállítást vállal. Ebben benne van a szórólapozás is, meg a plakátozás esetleg - a különbség, hogy itt hetykesapekos cangásfutárok helyett tömegközlekedéssel vagy gyalog folyik a feladott küldemények kihordása. És autisták viszik a cuccot. Vagy aspergeresek. Mert meg tudják csinálni - most szólj hozzá.

"A tenyeremben van a város. Szabadidőmben a térképeket bújom, Budapest bármely utcáját megtalálom."

Meg még az is a honlapon szerepel, hogy "Mert szívesen utazunk, találkozunk új emberekkel, boldogan adjuk át a csomagot, amit vártak. És mert örülünk, hogy itt lehetőséget kapunk megmutatni, mit tudunk. Olyan munkát végezhetünk, amit tudunk és szeretünk csinálni." A szállítás költséghatékony - a sürgős csomagokat azonnal, a kevésbé sürgősöket még aznap kihordják.

És valljuk be: szolidárisnak lenni annak is menő, aki nem vallja be. Jó dolog lehet találkozni ezekkel a mások által furcsának talált (épp ezért munkára alkalmatlannak ítélt) arcokkal, akik már csak azért is becsületesen elvégzik majd a rájuk szabott munkát, mert hálásak a melóért, ami kiszakította őket a tehetetlenségből.

Ez király. 

Ja, tippelj, hogy mi környezet barátabb, a motoros futi, vagy ők? Jó a tipp: a gyalogos futások NYILVÁN "kevesebbet fogyasztanak százon". És nyilván nem az URGENT és AZONNAL küldemények mennek velük - bár ha belegondolunk a dugókba, egy tömegközlekedéssel működő figura talán hamarabb odaér az adott címre. 

Akkor is ha aspergeres. Vagy autista.

Ugye nem gondolod, hogy nem.

Itt a honlap az árakkal meg mindennel, ha küldeni kéne valamit!