Jó, hát már a Google-t is utálják az ott gürizők

18/04/05 csütörtök
ujnemzedek.hu
Oké, nyilván nem mindenki, de amikor rühelled majd a melódat, gondolj arra, hogy már a keresőóriásnál sem szeretik annyira.

Ami felvet egy komoly kérdést:

HÁ' NEKTEK MÁR SEMMI SEM JÓ?

Úgy megírtuk már, de úgy, hogy miért a Google a világ legkirályabb helye: NYILVÁN kutyabarát, pörög az Arisztotelész-program, és annak ellenére, hogy nincs ott senki, aki mindenre, azonnal, csuklóból vágná a választ, a CEO még arra is szakít időt, hogy válaszoljon egy 7 éves kiscsaj levelére.

De nem: a Google mégsem olyan jó munkahely. A melósok szerint legalábbis nem az. Pl.:

„Itt mindenki túlképzett”

Ezt vallja az egyik alkalmazott. Egy másik korábbi munkatárs szerint a cégnél dolgozók jelentős része elképesztően arrogáns. „Bár a cél közös, de a fejlesztőmérnökök nagy része úgy gondolja mindenkinél okosabb. Ezzel a hozzáállással azonban nagyon nehéz olyan feladatokat megoldani, amihez együtt kéne dolgozni.”

Vagy:

„Ez egy hatalmas vállalat és bármennyire jók a munkakörülmények és az egyéb szolgáltatások, könnyen maga alá gyűri az embert az az érzés, hogy csak egy picike fogaskerék egy iszonyú gépezetben”- teszi hozzá, egy olyan korábbi dolgozó, aki három éve pont ezért lépett ki.

Mit is írt pont erről William Shakespeare?

A koczka vetve s életünk forog fenn,

Körül csaholva számos elleninktől.

S félek, nem egy, ki ránk mosolyg, szivében

Ezer veszélyt kohol.

És milyen igaza volt. Egy perces néma csönddel adózzunk a Google kolhoz dolgozóinak.

Képtalálat a következőre: „cry gif”

Ám ezzel még nincs vége.

Joe Cannella, ex ügyfélkapcsolati menedzser azt fájlalta, hogy "Egész életedben a Google-al vagy körülvéve. Az ő termékeit használod, az ő köréből haverkodsz Google-emailekben és Google telefonokkal. Nincs semmi, ami ne a nagy G lenne."

Hát mit lehet erre mondani? Vannak erre szavak egyáltalán?

Vlad Patryshev, a korábbi szoftverfejlesztő szerint mindenki Baromi Fontos Nagyistennek képzeli magát: "Igazából senki sem kíváncsi a másik véleményére. Mindenki a saját munkáját tartja a legfontosabbnak, a többiekére meg magasról tojik."

És akkor rakjuk sorrendbe a dolgokat:

1. II. Világháború

2. A Google-nál dolgozni

3. Csernobil

Merje valaki azt mondani, hogy a probléma nem valós!

Mondjuk mi már beleuntunk - aki panaszkodó munkavállalókat akar hallgatni egy olyan melóról, ahol VAN CSÚSZDA, kérjük ide kattintson.