Itt van pár dolog, amit jó, ha tudsz a HR-esekről

18/06/27 szerda
ujnemzedek.hu
Igen, lecsekkolják a fácsédat. Ne mondd, hogy te nem tennéd!

businessinsider.com megkért egy 15 éves HR-esként dolgozó szakembert, hogy meséljen már pár dolgot arról, amit mi, egyszerű halandók és munkavállalók talán nem is sejtünk a munkaerőért felelős irodákban dolgozókról.

Mesélt. Pl. azt, hogy

igenis lecsekkolják a múltadat.

Mert megvan rá a lehetőségük, azért. Miért ne tennék? Pont ezért tanácsolja minden egyes melócsalogató cikk, hogy azért szedd rendbe az idővonaladat, mielőtt öltönyösnek mennél egy 800 éves múltra visszatekintő céghez. De Christine DiDonato szerint nem az a lényeg, hogy röhögjenek a partifotóidon - "A kutakodás, az ismerősök ismerőseinek megkeresése egy alannyal kapcsolatban azért kell, hogy megbízható infót kapjunk az alany rátermettségével kapcsolatban."

1. A pénzre fekteti a hangsúlyt 

2. Nem emelik ki a fejlődés lehetőségét

3. Figyelmen kívül hagyják a vállalati kultúrát 

4. Van, amit még nem tudnak. Na és?

Ezek a pontok abból a cikkünkből van, ami elmondja: mi az a 4 dolog, amit egy HR-esnek tudnia kellene az Y-generációról. Ide kattints érte!

A "gyereked van, ergo nem vesznek fel"-legenda

A dolog illegális. Nincs joga egy munkavállalónak csupán azért megtagadni valaki felvételét, mert bebabázott. Ezzel szemben - mondja a HR-s - ez gyakran megtörténik. Van ez a trükk - a "Mivel foglalkozol majd a hétvégén?" kérdezése a felvételin - amit egy gyanúsan anyukának/apukának fel szokás tenni - ha "a gyerekekkel vagyok" mondat elhangzik, akkor a munkáltató általában arra gondol majd, hogy ez hányszor megy majd hét közben a meló rovására. 

Mond még ennél cifrább dolgokat is a dologról, ide kattints értük.

Utálják a sablonokat, nem érdekli őket, ha két hétig fagyit árultál, és szeretik, ha egy CV tömör. Így írj nem a kukában landoló önéletrajzot!

Többet is tudnának adni annál, mint amennyiben megegyeztek

Avagy a fizetés! Na, hát a HR-királynő szerint az sose úgy van, ahogy a végén alakul - a munkáltató általában MEG TUDNÁ OLDANI a nagyobb fizut, de hát ki akarna többet adni annál, mint amennyit kiharcolsz magadnak? 

Az állásinterjúdon meg fogják kérdezni, hogy milyen összeget képzelsz el magadnak fizetésként. Pontosabban milyen "csomagra" számítasz, ebben benne vannak a fizetésed mellett az egyéb juttatások is. A munkáltatónak természetesen van erre egy elképzelése, amit eleinte nem fog elárulni.

De ugyanez megvan benned is: mennyire tartod a munkád, mennyiből tudsz megélni, stb. Azt is tudni kell, hogy a kezdeti ajánlat azért kezdeti, mert abból még lehet alkudni. Ez a béralku. Mint láthatod, ez az egész egy komplett rendszer, amit meg kell érteni, mielőtt állásinterjúra mész, sőt, a Glasdoor (a világ legnagyobb állásközvetítő cége) szerint egyenesen felkészülten kell érkezni.

Erről meg már mi is írtunk, egészen pontosan ITT.

kiemelt kép:  andrew welch on Unsplash