Influenszer vagy? Akkor keress valami igazi munkát!

18/07/31 kedd
ujnemzedek.hu
Ezt üzeni az egyik legmenőbb influenszer. True story, bro!

És hogy Josh Ostrovsky netes megmondóemberből és élő reklámtáblából lett üdítőgyártó miért mond ilyet? A kérdés tök jogos: 

hát mert szerinte a web, mint bevételi forrás hamarosan befullad.

Vége lesz, annyi, kampó. Kész. Bezár. Ez nem csak azoknak rossz hír, akiknek komoly bevételük származik az egész hóbelevancból, hanem azoknak is, akik szerint influenszernek lenni megegyezik a nulla meló = végtelen pénz cheatingkóddal. Kicsit off, de azért ez nem ilyen szimpla - ott van pl. a plebs által nemrég az internet heti hülyéjének megválasztott CoD-király, Censor és a sztártévés istencsászárnő meteorológus Yanet Garcia szakításának a története: egészen addig tök egyszerű baromállatnak titulálni a csaj helyett a Call of Duty-t választó srácot, amíg a dolgok mögé nézve kicsit rá nem jövünk, hogy Censor nem játékos, hanem e-sportoló, akinek a világelsőségre gyúrás mellett törődnie kell a mindenféle más csatornáival is, azért, hogy az évi egymillás keresetét fenntarthassa. (Ráadásul totál távkapcsolat volt a híradások szerint az egész, Garcia Mexikóban tolja már, Censor meg New Yorkban).

És akkor itt jön a képbe az, amit Ostrovsky mond, már hogy 

"Senki nem akar munkát találni, mindenki netes megmondóvá szeretne válni. Ez nem csak azt jelenti, hogy bele sem gondolnak ezek az emberek, hogy mi mindennel jár ez az egész, hanem azt is, hogy egyre többen leszünk, így a márkák és cégek nekiállhatnak komolyan válogatni, befuttathatják a saját influenszereiket, stb. És - teszem hozzá - ez a kínálati oldalt is át fogja alakítani hamarosan - a posztok ára csökkenni fog, és komolyan meg kell majd melózni minden egyes centért" - mondja a websztár ITT.

Persze januárban még arról regélt, hogy csinálj milliókat abból, hogy VAGY:

Nem véletlen az sem, hogy minek kapcsán nyilatkozott Ostrovsky - há azért, mert 2015-ben beszállt a szódabizniszbe, és az általa forgalmazott üdítőitalnak egyre komolyabb bevételei vannak. "Kellett valami biztos pont" - mondta erről, és mi csak azt tudjuk kérdezni, hogy mi a véleményetek, tényleg le kell majd húzniuk a webbereknek a rolót?

Kiemelt kép: Sam Burriss on Unsplash