Így választunk melót magunknak

17/12/14 csütörtök
ujnemzedek.hu
A főnök legyen barátkozós, a munka lendületes, lehessen tanulni és fejlődni és persze mindezt rugalmas munkaidőben, vidám csapattal és inspiráló környezetben végeznék a fiatalok.

Részletes felmérést készített idén a PwC Magyarország arról, hogy milyen közegben és feltételek mellett dolgoznának legszívesebben a fiatalok. A kutatásban közel 13 ezeren vett részt, akik egy online kérdőívet töltöttek ki. 

Az eredmények nem csak a HR-nek segíthet

Persze, ezek olyan infók, amik fontosak lesznek a torborzásnál, de elsősorban a cégeknek jelentenek hasznos irányelveket. A kérdőívben az első és legfontosabb pontként a rugalmas munkaidő jelent meg, ezt követte a munkakörnyezet és a munkatársak, és csak a harmadik helyen végzett az alapbér. A szakértők azt tanácsolják, hogy a következő állásbörzékre már ne óriási logókkal vonuljanak ki a cégek, hanem mutassák meg belső értékeiket a fiatalok számára. A társadalmi felelősségvállalás épp olyan fontos a mai fiatal munkavállalóknak, mint például a nyugodt és kiegyensúlyozott környezet. Szóval ideje a szemléletváltásnak! 

A szakmák terén a legtöbben a pénzügyi területet választanák, de sok az érdeklődő az informatika, a kutatás-fejlesztés és a marketing iránt is. Érdekes tény, hogy az egészségügyi, jogi, oktatási vagy agrár terület  nem szerepelt túl fényesen a listában. 

Otthoni munka és magas fizetés

Korábban már írtunk arról, hogy bizony ez a két dolog eléggé kecsegtető a fiatalok számára. A BT (British Telecommunications) magyarországi Regionális Szolgáltató Központja által megrendelt kutatás elsősorban arra keresett választ, milyen feltételeknek kell megfelelnie a jövő munkaadójának, ha lépést akar tartani a munkaerőpiaccal.

A kutatásból az is kiderült, hogy a nők alacsonyabb „álomfizetéssel” is beérik, mint a férfiak: míg az előbbiek 369 ezer forintos nettó fizetést kifejezetten jónak gondolnak, addig a férfiak 471 ezer forintot szeretnének kézhez kapni. A fiatalabbak 447 ezres elvárásával szemben az idősebbek átlagosan már 399 ezer forinttal is beérnék. A nők - az adatok szerint -nem csak alacsonyabb bért, de több kötöttséggel járó munkakört is elfogadnának.

Milyen az ideális munkahely a Z-generáció szerint?

A Z genereciósok fontosnak tartják a visszajelzést. A feltett kérdésre többnyire az a válasz érkezett, hogy elsősorban a törődés, az odafigyelés, az emberség, a segítőkészség, az emberekkel való bánásmód a legfontosabb tulajdonságok, amikkel rendelkezzen egy jó főnök. Továbbá az sem lenne rossz, ha a felettes ismerné és emberként kezelné a beosztottait, ugyanis a fiatalok kevésbé kedvelik a munka világára jellemző hierarchikus, tekintélyelvű vezetőt.

Mit nyújtanának ezért cserébe? Lendületet, tanulékonyságot, pontosságot, fejlődést, kreativitást, csapatmunkát, pozitivitást, vidámságot és a jókedvet. Amit viszont kevesebben említenek meg egy CV-ben mondju, az az önállóság és a segítőkészség valamint a lojalitás és a nyelvtudás.