Így dolgozz kevesebbet anélkül, hogy a főnököd berágna rád

17/07/19 szerda
ujnemzedek.hu
Mert ki akar egész nyáron gürizni, ugyebár.

A Business Insider 10 pontban gyűjtötte össze, miként teheted elfogadhatóvá a munkahelyeden, hogy kevesebbet vagy kényelmesebben dolgozol. Ennek persze párosulnia kell a hatékonysággal is, különben csak lébecolásról van szó.

1. Ha szeretnéd, hogy az estéig szabadabbak legyenek, beszéld meg a főnököddel, hogy szeretnél korábban bejönni melóba és előbb lelépni. És persze reggeltől dolgozz, ahogy kell.

giphy_3.gif

2. Ne engedd, hogy túlterheljenek! Ha rád akarnak tolni olyan feladatokat, amelyek nem hozzád tartoznak, nyugodtan tedd szóvá. Győzd meg a főnököd, hogy a túlterheltséged a cégnek is árt hosszú távon.

 

3. Ne hagyd, hogy olyan külső tényezők zavarjanak, mint a Facebook, a Messenger, az emailek vagy az Instagram. Szabadulj meg ezektől arra az időre, amíg melózol.

4. Szabj határokat a munkatársaidnak is, ne engedd, hogy a saját kedvük szerint alakítsák a te napirendedet, akár egy ad hoc segítség kérésről, akár egy előre lefixált megbeszélésről van szó.

5. Tudd meg, hogy melyek a leghatékonyabb óráid, és akkora időzítsd a legfontosabb feladatokat. Van, aki reggel hatékonyabb, van, aki délutánra pörög fel. Sokkal fontosabb, hogy az energiáddal tervezz, ne az időddel!

6. Ne vállald túl magad! Írj listát a prioritásokról, és tartsd magad hozzá, ne vonj be új teendőket feleslegesen a napirendedbe.

 

7. Minimalizáld a folyosói beszélgetéseket, csacsogást, rengeteg idődet vihetik el, ha nem figyelsz. Ezt az időt fordíthatod arra, hogy minőségibb munkát végezz.

8. Tervezz be olyan időszakokat a főnököddel együtt, amikor tuti, hogy nem fog senki zavarni. Ez lehet egy délelőtt, lehet egy egész nap, a lényeg, hogy ne rohangáljanak oda hozzád mások a saját kéréseikkel, ne szakítsák félbe a fókuszált munkádat.

9. Kezdd a legfontosabb teendőkkel, ne a piszlicsáré feladatokkal. Ha a nehezén túl vagy, a többi kicsi is gyorsabban megvan.

10. Okosan dolgozz, ne keményen! A nap elején írd fel, hogy mi a három legfontosabb feladat, amit el akarsz végezni, és csak ezek elvégzése után nézegesd a Facebookot, a privát emailjeidet és a Tinder üzeneteket.

(Business Insider)