Headline, fotó, summary: itt van 9 tuti tipp a LinkedIn-profilod összehegesztéséhez!

18/02/19 hétfő
ujnemzedek.hu
Tök jó hogy van a melóstider ill. JobBook néven is elhíresült portál - csak semmit nem ér, ha gagyi a profilod.

10 lépésben összefoglaljuk a menő arcok tanácsait.

1. headline

Hány szó is az, hoyg "10 lépésben összefoglaljuk a menő arcok tanácsait"? 7 szó. Mégis benne van minden abból, mi vár rád, az elkövetkezendőkben miről fogsz olvasni, kb. milyen stílusban, és így tovább. Nos, neked is így kell megadnod azt a bizonyos figyelemfelkeltő leírást magadról. Mutass rá, mennyire vagy elhivatott és milyen király munkaerő lennél, de (TIPP!) ez mondat TÍZ SZÓNÁL ne legyen hosszabb.

2. fotó:

Nem acélhideg: barátságos, de profi. Nagy felbontású, jó minőségű. Nem lazulós, de nem is hajcsáropozícióban készült: emberi. És a mosoly mindennél többet ér. 

3. Van mit megmutatnod? Mutasd!

Használj pl. minél több linket a profilodban - ezzel is növelve az érdeklődést.  

Képtalálat a következőre: „job gif”

4. Summary

Foglald le magad, és foglald össze 5-6 mondatban, miért te vagy a legtutibb választás. Mutassuk be az erősségeinket, a legfontosabb szakmai képességeinket, eddigi tapasztalatainkat. Tipp: használjunk felsorolást, ezzel is megkönnyítve az olvasók dolgát.

5. Ja: a profilod tartalmazza a tartózkodási helyedet is

A kiválasztók közel egyharmada hely szerint végzi a keresést. Használd ki ezt a lehetőséget: klikkelj a profilképed mellett található kis ikonra, és válasz ki az országot, majd add meg az irányítószámodat - írja nagyon helyesen a karrierplusz.jobline.hu.

6. A LinkedIn nemzetközi cucc

Nincs mit ragozni: ne csak a magyartudásunkat fényezzük. hozznk össze egy angolnyeévű oldalt is. Kattintsunk a „Create profile in another language”, aztán - ha nem megy biztosan a nyelv - kérjünk meg egy havert - akinek igen - hogy csekkolja már le please.

Képtalálat a következőre: „job gif”

7. Használjunk kulcsszavakat!

"Önmagában nem elég, hogy van egy LinkedIn-profilunk, nagyon fontos, hogy rá is találjanak! Ezért fontos a bemutatkozásunkat kulcsszavazni. Fontos, hogy olyan kulcsszavakat válasszunk, amelyek a valódi tapasztalatainkat írják le, a kiválasztással foglalkozó szakemberek ugyanis gyakran keresnek kulcsszavak alapján, így tényleg akkor fognak ránk találni, amikor egy pozícióra alkalmasak lehetünk." Jó, hát már ezért megérte elolvasni ezt az egészet, nem?

8. Csatlakozz közösségekhez

Kattanj rá minél több olyan csoportra, mely kapcsolódik a te ágadhoz. Ezt hívják egyébként a pro-k kapcsolati tőke építésnek különben.

Képtalálat a következőre: „job gif”

9. Kérj ajánlásokat

Mert a LinkedIn-em olyat is kérhetsz. Ha valakinek tettél valamilyen jófejséget, elvégeztél helyette valami, amihez te értesz, és amelynek az értéke esetleg pénzben nem is mérhető, akkor "fizettesd" ki a szívességet egy ajánlással. Ezt a "Request a Recommendation" menüpont alatt tudod megtenni.