Ha 24 évesen nyugdíjba mész egy időre, akkor sokkal kreatívabb és eredményesebb leszel

18/07/02 hétfő
ujnemzedek.hu
Ezt mondja a lány, aki 24 évesen nyugdíjba ment.

The Long Story Short:

Dinah Chutz összepakolt, előszedte a megtakarításait, és dobbantott Új-Zélandra.

Úgy volt vele, hogy 12-18 hónapig köszöni szépen, ő lekapcsolja maga körül a világot, és csak utazik. Maga sem gondolta volna, hogy a melóból való dobbantás a kipihentségen és önmagunkkal való törődésen túl még nem várt tapasztalással is jár:

azzal, hogy sokkal produktívabbá és együttműködőbbé válik a munkájában, ha eldobja magától a kötöttségeket.

​Azelőtt - a saját bevallása szerint - Dinah egészen más volt: kijárta a fősulit, teljes munkaidőben robotolt San Diegoban, mellékmunkákat vállalt, aztán egyszer csak már nem volt kedve ehhez az egészhez. Fogta a barátját (Josh-t), a dugipénzéből jegyet vett maguknak Új-Zélandra (csak oda) illetve egy házat is, aminek ugyan kerekei vannak, és vezetőfülkéje, vagyis egy lakókocsi csupán, Dinah mégis OTTHONnak hívja. De fura.

Ez itt a gép:

The Mini Retirement.jpg

Ez a Dinahból eltörő Instant-Bölcsésség helye:

"Amikor elkezdődik a felnőtt életünk, azt vesszük észre, hogy csak rohanunk az élet után, de sosem élvezzük."

Ez Dinah (kép: theminiretirement.com)​

Ez pedig Dinah igazi eredménye:

Amikor alkalmazottként gürcölt egy irodába zárva, a meló unalom és kötelesség volt a számára. Most - elmondása szerint - a leakasztott bedolgozós/szabadúszós melóját örömmel és kellő kreativitással végzi - és ha ebben nincs szerepe az Új-Zélandon felfedezett titkos strandoknak, a búvárkodásnak, a pihenésnek, az utazásnak, akkor minek van?

Épp 7. hónapja tart a trip - itt dokumentálják - és a pár nem tervezi a hazautazást, épp Ázsiába készülnek, mi meg irigyek vagyunk.